به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گوديني، درباره وجوه مختلف اين جايزه ادبي گفت: جایزه جلال از مفاخر ادبیات معاصر است و جایگاه ارزندهای دارد. این جایزه به دلیل مبلغش و آنکه نام جلال را بر پیشانی خود دارد، از نظر داوری و مسایل پیرامون حاشیه ساز میشود.
وي افزود: واضح است که اعتبار اين جايزه به کم خطا بودنش است و شاهد بر این مدعا نیز بی برگزیده بودن آن در بخش داستان در سه دوره نخست است و البته این سخت گیری در نهایت به نفع خود ادبیات است.
گودینی تاثیر این جایزه بر معرفی و فروش کتاب در سطح جامعه را مبتنی بر نفس جایزه و عملکرد ناشر می داند.
اين داستاننويس از عملكرد ناشر كتابش به دليل بيتوجهي به شرايط چاپ آن بعد از معرفي شدن در جايزه جلال نيز گلهمنديهايي را مطرح كرد.
وی درباره عملکرد انتشارات «سوره مهر» درباره تجدید چاپ و نحوه عرضه رمانش می گوید: ناشر این کتاب حتی در بولتن های داخلیاش نیز به منتخب شدن این کتاب در جایزه جلال نپرداخت و در نمایشگاه نیز ویترینی برای دیده شدن کتاب فراهم نکرد؛ در حالی که این کتاب برگزیده کتاب سال، شهید غنی پور و جلال آلاحمد بود.
این داستان نویس درادامه از روزهای سخت جان گرفتن حوزه هنری و اینکه این روزها حق بنیانگذاران این مرکز به درستی ادا نمیشود، دردلهایی داشت و گفت: وقتی این ناشر انقلابی و دولتی چنین برخوردی بکند، چه توقعی باید از دیگران داشت.
گودینی با بیان برخی سوءنظرها نسبت به موضوع کتابش و موضع گیریها درباره معرفی شدن آن در جایزه جلال توضیح داد: این رمان به روستا و مسایل قشر کارگری پرداخته و با عشق نوشته شده است. این موضوع سالها بر من سنگینی میکرد تا آن را روی کاغذ آوردم؛ ولی گروهی آن را خاطره نویسی می دانند، در حالی که این واقعیت ندارد. اتفاقا جیمز جویس می گوید کاری که واقعی جلوه کند، نشانگر طرح قوی آن است. در هرحال مطمئنم اگر این کتاب تبلیغ موثری به فراخور و شایستگی جایزه اش داشت، به چاپهای دو رقمی میرسید.
پنجشنبه ۳ آذر ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۱
نظر شما