«ديكنز و كودكان خياباني لندن» عنوان كتابي است از نويسنده و روزنامهنگار امريكايي كه خوانندگان نوجوان خود را با وجوه اجتماعي شخصيت ديكنز درمقام مصلح اجتماعي بيشتر آشنا ميكند.-
او كه به نگارش كتابهاي غيرداستاني درباره چهرههاي سرشناس و قهرمانان واقعي براي كودكان و نوجوانان اشتغال دارد، در اين كتاب به معرفي زندگي «چارلز ديكنز» نويسنده انگليسي دوره ويكتوريا و خالق داستانهاي مشهوري چون «سرود كريسمس»، »آرزوهاي بزرگ» و «ديويد كاپرفيلد» ميپردازد.
به گفته «آندرآ وارن»، ايده اصلي نگارش اين كتاب درطول يك گردش تاريخي در شهر لندن با عنوان «بچههاي سرراهي لندن» به ذهن او رسيد، زماني كه او با وجه ديگري از شخصيت چارلز ديكنز به عنوان «مصلح» اجتماعي آشنا شد.
وارن ادامه داد: راهنماي گردشگري نگفت كه ديكنز بزرگترين نويسنده يا رماننويس است بلكه او را «مصلح» خواند. تصميم ديكنز بر آن بود كه درباره كودكان رهاشده انگلستان، زندان مقروضان، نوانخانهها و محلههاي پست و كثيف شهر بنويسد. او با اين كار شعله اصلاحات را درست در زمان اوج صنعتي شدن لندن روشن كرد.
وارن در روايت خود درباره چالز ديكنز، مسير زندگي او از كودكي و فقر تا پرچمداري حمايت از محرومان را دنبال ميكند. در اين كتاب آمده است كه ديكنز از ابتدا متعلق به طبقه پايين جامعه نبود، بلكه بدهكاريهاي پدر كار او را به اين محلهها كشاند و از آنجا كه خانواده سرپناهي براي زندگي نداشت، همراه پدر راهي زندان شدند – همه جز چارلز 12 ساله كه براي كار به كارخانه واكس كفش فرستاده شد و آنجا بايد شش روز در هفته روزي ده ساعت كار ميكرد و شبها را در پانسيوني شبانهروزي ميگذراند. در آن محلهها بود كه ديكنز با چهره ديگر شهر آشنا شد: لندنِ فقرا، لندنِ زيرزميني، كه همهجايش پر بود از كودكان ژندهپوش و چشمهايي مايوس.
وارن افزود: ديكنز ميدانست كه اگر شرايط بدتر شود، او هم يكي از آنها خواهد شد بنابراين تصميم گرفت نويسنده شود و درباره وضعيت طاقتفرساي فقرا بنويسد.
اين كتاب كه به زبان ساده براي نوجوانان نوشته شده است، در ادامه به مسير حرفهاي و زندگي ديكنز، نحوه انتشار آثارش و تاثيري كه انتشار اين آثار در تغيير نگرش جامعه انگليسي به فقرا و اصلاحات داشت ميپردازد.
آندرآ وارن اميدوار است انتشار كتاب «چارلز ديكنز و كودكان خياباني لندن» نوجوانان را با استعدادهاي خود آشنا كند و به آنها راه و رسم حمايت از كودكان خياباني و فقرا را بياموزد، مسالهاي كه با وجود 100 ميليون كودك بيخانمان در جهان نه تنها از بين نرفته، كه تشديد هم شده است.
«چارلز ديكنز و كودكان خياباني لندن» را انتشارات اچ.ام.اچ در 160 صفحه منتشر كرده و روز سهشنبه راهي بازار كتاب جهان ميكند.
نظر شما