شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۸
برپايي هجدهمين نمايشگاه چاپ تهران با حضور 510 شركت داخلي و خارجي

هجدهمين نمايشگاه بين‌المللي چاپ، بسته‌بندي و ماشين‌آلات تهران با حضور 90 شركت خارجي از 21 كشور جهان و با مشاركت 420 شركت داخلي در فضايي به وسعت 40 هزار مترمربع از 28 آذر تا اول دي ماه در محل دايمي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي تهران برگزار مي‌شود.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، رييس اتحاديه چاپخانه‌داران تهران، صبح امروز شنبه (12 آذر) در نشست خبري هجدهمين نمايشگاه بين‌المللي چاپ، بسته‌بندي و ماشين‌آلات تهران كه در اتحاديه چاپخانه‌داران برگزار شد، با اشاره به حضور خوب و گسترده شركت‌هاي داخلي و خارجي گفت: به رغم فضاي تبليغي ناشي از تحريم‌ها و ركود حاكم بر بازار، نمايشگاه امسال از استقبال خوب شركت‌كنندگان داخلي و خارجي برخوردار است.

علي نيكوسخن افزود: در نمايشگاه امسال از نظر متراژ 1500 مترمربع بر فضاي داخلي و 600 مترمربع بر فضاي خارجي افزوده شده است.

وي با بيان اين‌كه شركت صنوف توليدي و خدمات فني تهران و سه اتحاديه صنفي چاپخانه‌داران، ليتوگرافان و صحافان، ‌همچنين انجمن كارتن و ورق اين نمايشگاه را برگزار مي‌كنند، اظهار كرد: امسال علاوه بر شركت‌هاي صاحب نام داخلي، شركت‌هاي خارجي از كشورهايي مانند آلمان، ايتاليا، ژاپن، اتريش، لهستان، انگلستان، آمريكا، هلند، كره جنوبي، چين، تركيه، هند، سوييس، امارات متحده عربي، فرانسه، سوئد و ... نيز آخرين توانمندي‌ها و تكنولوژي‌هاي روز را ارايه مي‌كنند.

نيكوسخن تصريح كرد: نمايشگاه هجدهم در 40 هزار مترمربع برگزار مي‌شود كه از اين ميان 16 هزار مترمربع فضاي مفيد نمايشگاهي در قالب 11 سالن اصلي است كه دو هزار مترمربع آن به شركت‌هاي خارجي و 14 هزار مترمربع آن به شركت‌هاي خارجي اختصاص دارد.

وي با اشاره به فرصت ارزشمند حضور در نمايشگاه چاپ براي شركت‌هاي داخلي و خارجي، گفت: برگزاري هجدهمين نمايشگاه چاپ فرصتي براي ارايه توانمندي‌ها، رشد و پويايي اين صنعت مادر را از نظر كمي و كيفي نسبت به سال‌هاي گذشته فراهم كرده است كه رونق و بالندگي هر چه بيشتر اين صنعت بزرگ را براي دستيابي به جايگاه واقعي آن موجب مي‌شود.

رييس اتحاديه چاپخانه‌داران تهران در بخش ديگر سخنان خود به مشكلات مالي چاپخانه‌داران اشاره كرد و افزود: متاسفانه صنعت چاپ و بسته‌بندي به دليل مشكلات مالي و كمبود منابع و تسهيلات بانكي با تحليل و نبود زيرساخت‌هاي فني مناسب روبه‌رو است و اين ناتواني و بي‌توجهي به ضرورت نوسازي اين صنعت موجب شده، اعضاي صنعت چاپ در برهه‌اي از زمان به ورود ماشين‌آلات دست دوم اقدام كنند.

به گفته نيكوسخن، اين شرايط علاوه بر صرف هزينه بخش قابل توجهي ارز، مانع پيشرفت اين حوزه متناسب با تحولات و نيازهاي روزافزون كشور شد.

عضو ستاد برگزاري هجدهمين نمايشگاه بين‌‌المللي چاپ و بسته‌بندي تهران افزود: با توجه به اين‌كه ارايه نظرات كارشناسي و هشدارهاي متعدد و مكرر به دست‌اندركاران حوزه صنعت چاپ در دولت، اعلام مي‌كنم كه در صورت ادامه بي‌توجهي مسوولان به اين صنعت و تاخير در فراهم كردن زمينه‌هاي مناسب براي ورود تكنولوژي به روز و ارايه تسهيلات لازم براي نوسازي صنعت چاپ، اين حوزه به زودي با بحران جدي مواجه مي‌شود.

نيكوسخن همچنين روشن نبودن حوزه نظارت دولتي بر تشكل‌هاي صنفي را يكي از ضروري‌ترين موضوعات مطرح در بين اين تشكل‌ها با دولت دانست و ادامه داد: اكنون صنعت چاپ و بسته‌بندي در كشور متوليان متعدد با سلايق و نقطه نظرات كارشناسي متفاوت و بعضا ناهمگون سر و كار دارد، اين توليت علاوه بر برخي حوزه‌ها و دستگاه‌ها به طور خاص در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و وزارت صنعت، معدن و تجارت تجلي دارد.

وي يادآور شد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بر مسايل سياسي، امنيتي و فرهنگي و گاهي اوقات فني و تكنولوژيكي نظارت دارد و وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت نيز بر پشتيباني و ورود تجهيزات و ماشين‌آلات و فعاليت صنفي نظارت دارد.

نيكوسخن اظهار اميدواري كرد كه با تشكيل كارگروه ويژه‌اي از كارشناسان وزارتخانه‌هاي فرهنگ و ارشاد اسلامي و صنعت، معدن و تجارت، همچنين تشكل‌هاي صنفي و صنعتي حوزه چاپ مسايل و مشكلات اين بخش رفع شود.

در ادامه اين نشست، رييس اتحاديه صحافان تهران نيز در سخناني با اشاره به برخي گلايه‌ها درباره افزايش ساعت بازديد نمايشگاه، گفت: با توجه به ساختار مكاني نمايشگاه تهران و قرار داشتن آن در موقعيت ترافيكي شهر، نيروي انتظامي مجوز افزايش زمان برگزاري را نمي‌دهد.

جليل غفاري‌رهبر افزود: ما پيش از اين در نامه‌نگاري‌هاي طولاني مدت خواستار افزايش زمان برگزاري نمايشگاه تا ساعت 19 شده بوديم تا حجم بيشتري از بازديدكنندگان فرصت حضور در نمايشگاه را داشته باشند، اما متاسفانه نيروي انتظامي به دليل ايجاد ترافيك و شلوغي اين اجازه را نداده است.

نايب رييس اتحاديه ليتوگرافان تهران نيز در بخش ديگر اين نشست خبري درباره برپايي نشست‌هاي تخصصي در نمايشگاه هجدهم، گفت: امسال كارگاه‌هاي متنوع و مختلفي با سه موضوع رنگ‌شناسي، كاغذ و سلولوزي و چاپ در حاشيه نمايشگاه برگزار مي‌شود.

احمد ابوالحسني ادامه داد: هر يك از اين نشست‌ها 45 دقيقه است و ورود دانشجويان و عموم علاقه‌مندان به اين برنامه‌ها آزاد است.

وي در بخش ديگر سخنان خود با انتقاد از ساختار برگزاري نمايشگاه، اظهار كرد: نمايشگاه چاپ تهران در بسياري از بخش‌ها دچار مشكل است و بسياري از واردكنندگان و سازندگان ماشين‌هاي چاپ در اين نمايشگاه حضور ندارند.

ابوالحسني تصريح كرد: اين در حالي است كه نمايشگاه چاپ و بسته‌بندي با حضور دستگاه چاپ رسميت پيدا مي‌كند و دولت نيز بايد از فعالان اين حوزه حمايت كند تا نمايشگاهي خوب و پربار برگزار شود.

به گفته وي، به دليل افزايش تعرفه‌هاي گمركي، صاحبان ماشين‌آلات چاپ به اين نمايشگاه نمي‌آيند در حالي كه در سراسر دنيا تسهيلات و امكانات ويژه‌اي براي حضور ماشين‌هاي چاپ در نمايشگاه‌ها قايل مي‌شوند.

ابوالحسني همچنين درباره تغيير زمان برگزاري نمايشگاه نيز گفت: به دلايل مختلفي زمان برگزاري نمايشگاه در دو ـ سه سال اخير متغير بوده است و در تلاشيم با توجه به بين‌المللي بودن اين رويداد فرهنگي و صنعتي از اين پس هر سال نمايشگاه را در آذر ماه برگزار كنيم.

هجدهمين نمايشگاه بين‌المللي چاپ، بسته‌بندي و ماشين‌آلات تهران 28 آذر تا اول دي ماه امسال از ساعت 9 تا 16 در محل دايمي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي تهران برگزار مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها