كتاب «وضعیت پسامدرنیته» نوشته «ديويد هاروي» منتشر شد. هاروي در اين اثر، با نگاهي انتقادي، وضعيت كنوني جهان را كه به «پستمدرنيزم» مشهور است، بررسي كرده و نابسامانيهاي آن را شرح ميدهد.-
وي افزود: دیوید هاروی در اين کتاب، وضعیت کنونی جهان معاصر یعنی وضعیت پسامدرنیته را در حکم شرایطی تاریخی ميداند که واکنش متفاوتی به فرایند پایدار مدرنیزاسیون قلمداد ميشود. به باور او، پستمدرنيزم نشانهای از تحول بنیادی در ماهیت مدرنیزاسیون است كه نويد جامعه پساصنعتی یا حتی پساسرمایهداری را ميدهد.
لگزيان با اشاره به بررسي تاریخی سیر گذار از مدرنیته به پسامدرنیته در اين كتاب گفت: هاروي اين روند را در فرهنگ معاصر و همچنين در جريان دگرگونی سیاسی، اقتصادی و سرمایهداری متاخر سده بیستم بررسي ميكند.
وي افزود: هاروي زمانه پستمدرن را صحنه سیطره بورسبازی و تشکیل سرمایههاي موهوم كه هیچگونه اتکایی بر تولید واقعی ندارند، ميداند. به تعبیر هاروی، این سرمایهداری کازینویی، شهر را به تصرف درآورده و فرهنگ جدید نوکیسهها را شكل داده است اما آن روی سکه اين ثروت، طاعون بیخانمانی و تولید فقر است که بسیاری از شهرهای بزرگ را دچار فروپاشی میکند. هاروی همچنین خوانشي انتقادي را از فیلمهای «آسمان برلین» اثر ویم وندرس و «بليد رانرِ» اثر ریدلی اسکات ارايه ميكند. او بر اين باور است كه در ورای تصاویر مغشوش زمان و فضا در این فیلمها، ردپای آگاهی ديده ميشود، ردپايي كه سینمای انقلابی را زنده نگه میدارد و خواستههاي رمانتیکی مانند رهایی دارد.
كتاب «وضعیت پسامدرنیته: تحقیق در خاستگاههای تحول فرهنگی» نوشته دیوید هاروی با ترجمه عارف اقوامیمقدم از سوي انتشارات پژواک در 480 صفحه و با قیمت 14800 تومان منتشر شد.
نظر شما