نخستين نمايشگاه «خيمه خورشيد» با ارايه 350 عنوان كتاب عاشورايي و حضور يازده ناشر ديني در سالن حجاب كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان آغاز به كار كرد.-
در اين برنامه امير خوراكيان، رييس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، درباره هدف از برپايي اين نمايشگاه اظهار كرد: اين نمايشگاه قصد دارد با استفاده از امكانات چند رسانهاي در موضوعات مرتبط با قيام عاشورا، اسلام و انقلاب اسلامي، به نحوي ملموس و قابل درك براي عموم افراد جامعه به تبيين درسهايي از قيام عاشورا بپردازد.
وي گفت: اميدواريم نمايشگاه «خيمه خورشيد» كه براي نخستين بار در پايتخت كشورمان برپا ميشود، بتواند مبنايي براي افزايش كيفيت، پيامآوري و تاثيرگذاري فعاليتها و اقدامات مذهبي در فرهنگ عمومي جامعه باشد.
رييس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران درباره ويژگيهاي اين نمايشگاه گفت: اين نمايشگاه در فضايي به ابعاد هشتهزار متر مربع با استفاده از ابزارهاي گوناگون فرهنگي و هنري به ترسيم واقعه كربلا ميپردازد. اين نمايشگاه در هفت بخش ويژه «اسلام»، «خيمه عاشورا، انقلاب اسلامي، بيداري اسلامي»، «خيمه عاشورا و دفاع مقدس»، «عكس و پوستر»، «خيمه كودك و نوجوان» ،«شب شعر» و «تعزيهخواني» به روايت ماجراي كربلا ميپردازد.
خوراكيان يادآور شد: اميدواريم برپايي 15 روزه نمايشگاه «خيمه خورشيد» در برگزاري نمايشگاه «عطر سيب» بتواند زمينه بهرهمندي معنوي همه اقشار را از مضامين اين حادثه تاريخي فراهم كند.
در ادامه دكتر علياكبر ولايتي، مشاور بينالملل مقام معظم رهبري و از محققان و نويسندگان حوزه تاريخ و فرهنگي اسلامي با بيان اينكه در مكتب امام حسين(ع) بودن، براي همه افتخاري بزرگ محسوب ميشود، از نمايشگاه «خيمه خورشيد» به عنوان نمايشگاهي جامع در زمينه واقعه كربلا ياد كرد و گفت: بهكارگيري زبان هنر در تبيين اين واقعه بسيار ارزشمند است زيرا زبان هنر به قلب مردم نزديكتر است و ميتوان از اين راه ارتباط موثري با مردم برقرار كرد.
وي با اشاره به «حديث ثقلين» پيامبر اكرم(ص)، اظهار كرد: با مرارتهاي فراواني كه پيامبر(ص) متحمل شدند، ثقل نخست كه قرآن است در جهان گسترش يافت اما اين فداكاري ثقل دوم يعني اهلبيت(ع) بود كه باعث ماندگاري و تثبيت ثقل نخست شد.
ولايتي مجاهدت اميرالمومنين، امام علي(ع) را در 23 سال و سكوت ايشان در طول 25 سال را سبب حفظ قرآن و حكومت كمتر پنج ساله ايشان را موجب ترويج اسلام دانست و افزود: نهال نوپاي اسلام با خون اباعبدالله حسين(ع) آبياري شد و اسلام را ابقاء كرد.
اين نويسنده و محقق حوزه تاريخ و فرهنگي اسلامي بهرهگيري از زبان هنر براي تبيين واقعه كربلا را كاري ارزشمند دانست و افزود: يكي از قدرتهاي اهلبيت(ع) در برابر مخالفان اين بود كه آنان در قلب مردم جاي داشتند به گونهاي كه مردم در لفظ از خليفه حمايت ميكردند اما در دل حامي اهلبيت(ع) بودند.
نويسنده كتاب «فرهنگ و تمدن اسلام و ایران» در پايان با بيان اينكه اهل ادب نقش مهمي در ترويج دين و دينداري داشتند، از اديبان ايراني مانند فردوسي، سعدي، حافظ و نظاميگنجوي به عنوان شاعراني ياد كرد كه همواره در هر فرصتي كه دست ميداد به بيان ايدهها و عقايد حقيقي خود درباره اهلبيت(ع) پرداختهاند.
نمايشگاه «خيمه خورشيد» از امروز(12 آذر ماه) به مدت 15 روز در سالن كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان به نشاني بلوار كشاورز، خيابان حجاب برقرار است و عموم علاقهمندان از ساعت 9 تا 18 ميتوانند از مجموعه كتابها و آثار هنري و فرهنگي اين نمايشگاه بازديد كنند.
نظر شما