چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۶
فارغ‌التحصيلان كتابداري و معضل بيكاري

موسي مجيدي، مدير گروه كتابداري و اطلاع‌رساني دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران شمال معتقد است نبود فرصت‌هاي شغلي براي اين رشته و استخدام نشدن كتابداران يكي از مشكلات اصلي اين رشته به‌شمار مي‌آيد.-

مدير گروه كتابداري و اطلاع‌رساني دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران شمال در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: در برخي علوم جنبه انساني و در برخي ديگر جنبه تجربي علم بيشتر است. كتابداري نيز به عنوان يك رشته بيشتر بر جنبه انساني بودن تاكيد دارد و چون ميان رشته‌ است به موضوعات مختلفي مانند اطلاع‌رساني، كتابداري، ارتباطات، فناوري و... مي‌پردازد.
 
دكتر موسي مجيدي افزود: ضروري است كه براي يادگيري اين رشته تحصيلات دانشگاهي وجود داشته باشد و اين نگاه كه برخي معتقدند مي‌توانند جدا از دانشگاه كتابدار تربيت كنند غلط است چون تنها در اين صورت مي‌توانند اطلاعات كمي را به فرد بدهند كه پاسخگوي نياز جامعه نيست.
 
وي همچنين با تاكيد بر تغيير نگرش درباره اين رشته گفت: واقعا تأسف‌آور است كه وزارت آموزش و پرورش اين رشته را از واحدهاي خود حذف ‌كند چون كتابخانه مهمترين مكان براي آموزش دانش‌آموزان است و كتابخانه‌ها بايد با وجود كتابداران متخصص تقويت شوند. 

اين مدرس دانشگاه افزود: به دليل همين نگرش است كه دانشجويان اين رشته علاقه‌اي به كار در اين رشته ندارند چون فكر مي‌كنند كتابداري تنها به گرفتن و امانت دادن كتاب ختم مي‌شود. 

مجيدي همچنين به نبود فرصت‌هاي شغلي براي اين رشته اشاره كرد و افزود: از طرف ديگر استخدام نشدن كتابداران پس از فارغ‌التحصيلي يكي از مشكلات اصلي اين رشته و بي انگيزگي دانشجويان آن شده است. 

وي يادآور شد: در حال حاضر در بيشتر كتابخانه‌هاي عمومي و آموزشگاهي كتابداران غيرمتخصص جاي كتابداراني را گرفته‌اند كه با مباني علمي اين رشته آشنايي دارند و مي‌توانند موجب تقويت كتابخانه‌ها شوند اما متاسفانه اين افراد جايگاهي ندارند. 

مدير گروه رشته كتابداري و اطلاع‌رساني دانشگاه آزاد اسلامي افزود: همچنين به دليل تعداد بيشتر واحدهاي عملي اين رشته و ميزان بالاي شهريه، برخي دانشجويان علاقه‌اي به ادامه اين رشته ندارند. 

وي تغيير دروس رشته كتابداري را مثبت ارزيابي كرد و گفت: در حال حاضر دروس مدرن و به علم روز دنيا نزديك شده است و بيشتر مباحث آن درباره فناوري‌هاي ارتباطي و اطلاعاتي است. 

وي اضافه كرد: در دروس جديد جنبه فني اين رشته پررنگ‌تر شده و به عقيده من به لحاظ سطح كيفي قابل قبول است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها