نخستين همايش «ابوريحان بيروني به عنوان عالم رياضي، نجوم و علوم تجربي» با همكاري مركز نجوم آستان حضرت عبدالعظيم حسني(ع) يازدهم اسفند ماه سال جاري با هدف معرفي ابعاد گوناگون علمي و انديشهاي اين دانشمند بزرگ اسلامي برگزار ميشود.-
استاد تاريخ علم و فلسفه رياضيات دانشگاه صنعتي شريف با اشاره به اين كه يكي از اهداف اين همايش، معرفي شخصيت علمي اين انديشمند ايراني است كه در چندين رشته علمي صاحب نظر و علامه دوران خود بود، گفت: او علاوه بر علوم تجربي، نجوم و رياضيات ستارهشناس، تقویمشناس، انسانشناس، هندشناس و تاریخنگاري معروف بود، چنان كه وي را در شمار بزرگترين دانشمند مسلمان و يكی از بزرگترين دانشمندان همه اعصار میدانند.
وي با اشاره به اين كه بيروني، پدر علم انسانشناسی و هندشناسی نيز شناخته ميشود، عنوان كرد: اغلب تالیفات بیرونی به جز كتاب «التفهیم» به زبان عربی كه زبان علمی آن روزگار بود، به رشته تحرير درآمدهاند. كتاب ياد شده نيز به تازگي در حافظه جهاني يونسكو به ثبت رسيد.
آقايانيچاوشي درباره نخستين همايش «ابوريحان بيروني به عنوان عالم رياضي، نجوم و علوم تجربي» توضيح داد: اين همايش در محورهاي گوناگون علمي و پژوهشي با هدف ارتقاي انديشه خودباوري نسل جوان و ايرانيان و معرفي عمق تفكرات و يافتههاي علمي اين دانشمند قرن چهارم و پنجم هجري قمري برگزار ميشود.
محقق حوزه تاريخ علم، تذكر اين نكته به انديشمندان كنوني را كه همواره ميتوان رياضيدان و منجمي برجسته بود و در عين حال در فلسفه و علوم انساني عصر خويش نيز صاحب نظر بود، از ديگر اهداف اين همايش و درسي براي كساني دانست كه تنها در يك بُعد تبحر دارند.
وي با بيان اين كه پوستر فراخوان اين همايش به زودي رسانهاي خواهد شد، اظهار كرد: علاقهمندان و پژوهشگران اين حوزه ميتوانند مجموعه مقالات خود را تا واپسين روز بهمن ماه تدوين كنند و به دبيرخانه اين همايش در مركز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظيم حسني(ع) ارسال كنند يا براي كسب اطلاعات بيشتر با شمارههاي 55951286 و 51223337 تماس بگيرند.
نظر شما