كتاب «مهاجر آسمان (يادنامه شهيد دكتر حبيبالله جريري)» به قلم علي قاسمي منتشر شده است. جريري در نخستين سالهاي پس از پيروزي انقلاب مسوول كميته مبارزه با بيسوادي، استاندار سيستان و بلوچستان و تهران شد.-
وي افزود: منابع اين يادنامه با تلاش خانواده شهيد جريري جمع آوري شدند. بخشي از اطلاعات برگرفته از خاطرات اقوام و دوستان همبند وي در زندان ساواك و اردوگاههاي عراق است.
قاسمي گفت: شهيد جريري زندگي پر فراز و نشيب داشت. مبارزات او به سالهاي قبل انقلاب و آشنايي وي با دكتر علي شريعتي در حسينيه ارشاد باز ميگردد. انديشه دكتر شريعتي باعث تحول فكري در جريري شد. وي در دوران حكومت محمدرضا شاه گروهي براي چاپ و انتشار آثار و انديشههاي شريعتي تشكيل داد و در پي آن توسط ساواك دستگير و به 5 سال حبس قطعي محكوم و در آستانه انقلاب آزاد شد.
وي ادامه داد: جريري در نخستين سالهاي پس از پيروزي انقلاب مسوول كميته مبارزه با بيسوادي، استاندار سيستان و بلوچستان و تهران شد. وي با شروع جنگ تحميلي عراق عليه ايران در 15 مهرماه 1359 به همراه يك گروه پزشكي به جبهه رفت و پس از مدت كوتاهي به اسارت نيروهاي ارتش صدام درآمد.
قاسمي افزود: پس از پايان جنگ و آزادي اسرا، افرادي كه با او در اردوگاههاي عراق بودند نقل ميكنند كه در اردوگاه به آموزش، تعليم و تفسير قرآن و نهجالبلاغه و روحيه دادن به ساير اسرا ميپرداخت. همين فعاليتها باعث شد كه او و تعدادي ديگر از فعالان اردوگاه را از جمع ساير اسرا جدا كنند و به مكانهاي نامعلومي ببرند كه حتي مأموران صليب سرخ هم ردي از آنان نيابند؛ از آن زمان تاكنون كسي از سرنوشت او خبر ندارد.
كتاب «مهاجر آسمان» در 6 بخش و با عناويني مانند «جريري در نگاه خانواده»، «فعاليتهاي فرهنگي ـ مبارزاتي قبل از انقلاب»، «اسارت»، «بزرگداشت زندهياد دكتر جريري در حسينيه ارشاد»، «در فراق دوست» و «عكس و اسناد» تدوين شده است.
اين كتاب در قطع رقعي و 270 صفحه با شمارگان 1500 نسخه و بهاي 90 هزار ريال از سوي نشر يادآوران منتشر شد.
نظر شما