رييس شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: در بيستمين نشست شورا، هفت بند ماده يك لايحه جامع حمايت از مالكيت ادبي و هنري بررسي شد.
سيدعباس حسينينيك افزود: ماده يك اين لايحه، 42 بند دارد كه 15 بند آن مرتبط با حوزه نشر و تاليف كتاب است.
وي با اشاره به موضوع كاري نشست فردا، توضيح داد: در اين نشست آثار ناشي از سفارش، آثار ناشي از استخدام، اثر مستعار، اثر بينام و اثر اصيل بحث و بررسي ميشوند.
حسينينيك با اشاره به مبحث اثر ناشي از سفارش، گفت: اثر ناشي از سفارش، اثري است كه فردي سفارشدهنده اثري است كه ميخواهد تاليف شود و شخص سفارش گيرنده، محققي است كه عمل تحقيق و تاليف را انجام ميدهد.
وي تصريح كرد: اثر ناشي از استخدام نيز، اثري است كه پديدآورنده در حين استخدام در اجراي تعهداتش در مقابل استخدامكننده براي او پديد ميآورد.
حسينينيك با اشاره به محتواي اثر مستعار اظهار كرد: اثري است كه بر روي نسخههاي آن نام غير واقعي پديدآورنده درج شده است.
به گفته وي، اثربينام نيز اثري است كه نتوان با كوشش متعارف، پديدآورنده آن را شناسايي كرد.
رييس شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر همچنين درباره اثر اصيل، گفت: اثري است كه هر آنچه كه بدون تقليد از ديگري از خلاقيت پديدآورنده ناشي شده باشد، هر چند از نظر موضوع يا محتوا جديد نباشد.
شوراي حمايت از حقوق تاليف و نشر متشكل از نمايندگان تشكلهاي مختلف صنعت نشر است كه پس از بررسي لايحه جامع حمايت از مالكيت ادبي و هنري، تغييرات پيشنهادي خود را به معاونت حقوقي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ارايه ميدهد تا معاونت حقوقي دفتر رياستجمهوري درباره آن اظهار نظر كند و در پايان قوانيني جامع در اين حوزه تصويب شود.
سهشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۸
نظر شما