یکشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۶
محمدزاده: كمبود شديد فضاي كتابخانه‌اي در كشور محسوس است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مازندران معتقد است، سرانه فضاي كتابخانه‌اي در كشور ما با آنچه در استاندارد‌هاي جهاني اعلام شده، فاصله دارد و اين ميزان با آهنگ حركت كشور به سوي چشم انداز 1404 كه در آن قرار است ايران قدرت اول منطقه و جزء 12 كشور پيشرفته جهان باشد، هماهنگي ندارد.-

محمد اسماعیل امامزاده مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مازندران در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) درباره علل استفاده نكردن مردم از كتابخانه‌هاي عمومي گفت: نبود تبليغات يكي از اصلي‌ترين دلايل عدم مراجعه مردم به كتابخانه‌هاي عمومي است؛ عدم شناخت ظرفيت كتابخانه‌هاي عمومي به گونه‌اي مشهود است كه مقام معظم رهبري در ديداري كه با كتابداران داشتند بر لزوم توجه رسانه‌هاي جمعي به‌ويژه صدا و سيما بر اين موضوع تاكيد كردند. بنابراين رسانه ملي مي‌تواند برنامه‌هايي را براي معرفي و تبيين كتاب در سطح جامعه تهيه كند.

وي تاكيد كرد: مقدمه حركت به سوي چشم‌انداز توسعه در حوزه فرهنگ، پرداختن به موضوع كتاب و كتابخواني است، بنابراين بايد استانداردهايي را به وجود بياوريم تا مردم به استفاده از كتابخانه‌هاي عمومي رغبت داشته باشند. 

امامزاده در بخش ديگري از سخنان خود به فقدان منابع روزآمد و متناسب با نياز مراجعه‌كنندگان اشاره كرد و افزود: متاسفانه منابع موجود در كتابخانه‌ها، قديمي و كهنه است و از طرف ديگر به تمامي مطالبات مردم پاسخ نمي‌دهد. 

وي ادامه داد: برخي از اين منابع نيز به لحاظ زيبايي شناختي عمر مفيد خود را از دست داده‌اند و بايد از قفسه‌ها خارج شوند چراكه بخش اعظمي از مراجعه‌كنندگان كتابخانه‌هاي عمومي جوانان و نوجوانان هستند كه كتاب‌هاي كهنه و قديمي با ذائقه آنها هماهنگ نيست. 

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مازندران با بيان اين‌كه هم‌اكنون كتابخانه‌هاي عمومي فضاي نامناسبي دارند، اضافه كرد: بايد براي شاداب‌سازي كتابخانه‌هاي عمومي اقداماتي صورت گيرد و از نظر معماري و فضاسازي و نيز ايجاد امكانات رفاهي براي مردم كارهاي زيادي انجام شود. 

وي در ادامه تصريح كرد: همچنين در برنامه ريزي‌هاي ميان مدت كتابخانه‌ها بايد بحث وارد كردن مطالعه به خانواده‌ها مورد توجه قرار گيرد.

وي افزود: فرزندان بايد در كانون خانواده مطالعه را تجربه كنند و بدانند كه كتاب عنصر جدايي ناپذير سبد خانواده است، اين در حالي است كه امروزه اين عنصر در سبد خانواده‌هاي ايراني جايي ندارد. 

امامزاده در ادامه همچنين به ارايه خدمات به گروه‌هاي خاص مانند نابينايان اشاره كرد و گفت: اين گروه‌ها درصدي از جمعيت مراجعه كننده به كتابخانه‌ها را تشكيل مي‌دهند و بايد خدمات مطلوبي به آن‌ها ارايه شود.

وي افزود: يكي ديگر از كارهايي كه براي جذب مخاطب هدف مي‌توان در نظر گرفت راه‌اندازي بخش‌هايي متناسب با دغدغه‌هاي مراجعه كنندگان است، مانند بخش عفاف و حجاب براي زنان خانه‌دار.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان مازندران با بيان اين‌كه مي‌توان براي خانواده‌ها سبدهاي فرهنگي در نظر گرفت، گفت: اين بسته‌ها در علاقه‌مند كردن مرم به كتابخانه‌ها مي‌تواند موثر باشد. 

وي تصريح كرد: بنابراين بايد بتوانيم با پاسخ گويي به نيازهاي بخش به بخش جامعه هدف، افراد را به كتابخانه‌هاي عمومي جذب كنيم. 

وي افزود: همچنين بخش مطالعاتي در كتابخانه‌هاي عمومي مي‌تواند همواره به دنبال جمع‌آوري و پيشنهاد راهكارهايي براي افزايش شاخص مطالعه در سطح جامعه باشد. 

امامزاده همچنين با تاكيد بر استفاده از كتابداران متخصص در كتابخانه‌ها گفت: كتابدار متخصص و دلسوز نقش حياتي در كتابخانه‌هاي عمومي ايفا مي‌كند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط