كتاب «شيوهها و فنون تبيين احاديث» نوشته علي مختاري از سوي موسسه بوستان كتاب تجديد چاپ شد. اثر حاضر براي پيشبرد اهداف ديني و تجهيز مبلغان و ارتقاي سطح مهارتهاي تبليغي آنان تهيه و تدوين شده است.-
به عقيده نويسنده اين كتاب، «تبليغ يك هنر بزرگ است و مبلغ، يك هنرمند بزرگ. هنرتبليغ، به كار گرفتن شيوههاي موثر در انتقال پيامهاي تبليغي است. تبليغ، بزرگترين ابزاري است كه در جهت تامين مقاصد مكاتب و احزاب در بين همه قشرها در مجامع مختلف بينالمللي مورد استفاده واقع شده است. پيامآوران الهي نيز از اين ابزار براي گسترش و نشر افكار آسماني و آگاه ساختن مردم نسبت به بايدها و نبايدها استفاده ميكردند...
تبليغ دين، عهدهدار توسعه دين در لايههاي مختلف جامعه است. مهندسي و سازماندهي و بسط تبليغ، علاوه بر آموزش عميق و دقيق، نيازمند ارتقاي مهارتها و توانمنديهاي تبليغي مبلغان است كه بايد با شيوههاي روشمند و علمي سامان يابد تا با به كار گرفتن مهارتهاي جديد تبليغي بتوان در نشر و گسترش فرهنگ غني و اصيل اسلامي و تحقق اهداف بلند تمدن اسلامي ولايي برگرفته از مكتب اهلبيت(ع) در كشور و نفوذ و جذابيت آن در اذهان مردم و در عرصه جهاني هرچه بيشتر توفيق يافت.»
با توجه به اهميت تبليغ در پيشبرد اهداف ديني و تجهيز مبلغان ديني با شيوههاي نوين تبليغي و ارتقاي سطح آگاهي مهارتهاي تبليغي آنان و به منظور پاسخگويي به نيازها و خواستههاي مخاطبان با تاكيد بر بهينهسازي روشهاي سنتي و مناسب ساختن مهارتهاي تبليغي مبلغان و ايجاد انگيزه براي كسب مهارتهاي مورد نياز تبليغ در زمينههاي مختلف، طرح تدوين كتابچههايي به عنوان «مهارتهاي تبليغ» از سوي دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی و تبلیغی ارايه و به اجرا درآمد که كتاب حاضر، نمونهاي از اين مجموعه است.
قرآن و عترت، يادگار گرانسنگ، گل سر سبد بوستان عصمت و عصاره عطر نبوتاند. كار اصلي اهل علم نيز تبيين، تبليغ، ترجمه، تفسير و حفظ و پاسداري از قداست همين پيام پايدار و يادگار ماندگار است. اين پيام پربركت، فرهنگ اساسي و اساس معارف مبلغان را تشكيل ميدهد. اثر حاضر به حوزه تبيين «حديث» ميپردازد، ولي روشن است كه سيره و سنت معصومان(ع)، شارحان قرآن و نيز اصليترين سرمايه سخن مبلغان است.
نوشته حاضر، گامي است در ابتداي راهي دشوار كه از كوچههاي آشنايي با اصول و شيوههاي تبيين حديث ميگذرد و مهارتهاي مبلغان را مبادله ميكند. به عقيده نويسنده نيز ترويج درست، پس از دريافت و درك درست، ميسر ميشود و براي فهم درست حديث و نيز ديگر رشتهها، آثاري جداگانه منتشر خواهد شد.
اين اثر در شش فصل سامان يافته است. يادآوري نكاتي درباره شيوههاي ترويج حديث و اهتمام به آن، تنوعبخشي به سخن با توجه به انواع مخاطبان، زمينههاي جولان مبلغ براي گسترش و تفصيل و تفسير يك حديث، نكات قابل تامل گوينده قبل از خطابه، وسايل كمك آموزشي و ابزار تبيين و ترويج، ظرايف و لطايفي كه مايه زيباسازي سخن و جزو مستحباتند، عناوين فصول ششگانه اين اثرند.
چاپ دوم كتاب «شيوهها و فنون تبيين احاديث» با شمارگان 800 نسخه، 120 صفحه و به بهاي 22000 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما