شنبه ۳ دی ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۰
مسجد پايگاه نشر فرهنگ توسط پيامبر(ص) بود

نويسنده «مسجد در آيينه قرآن و روايات» با اشاره به اهميت مسجد در اسلام و تاكيد قرآن بر اين اهميت گفت: از نخستين فعاليت‌هاي پيامبر(ص) در حكومت اسلامي، ساخت‌و‌ساز مسجد و استفاده از اين مكان به عنوان يك پايگاه عبادي، سياسي، اجتماعي و مكاني براي نشر فرهنگ بود.-

حجت‌الاسلام خسرو تقدسي‌نيا در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار كرد: مسجد در اسلام از اهميت بسيار بالايي برخوردار است. به عنوان مثال، اگر جهادي در پيش بود، پيامبر(ص) مردم را به مسجد دعوت مي‌كرد، براي آنان خطبه مي‌‌خواند و آنان را براي مشاركت در جهاد بسيج مي‌كرد و ديگر فعاليت‌هاي سياسي و عبادي نيز در آن زمان در مسجد صورت مي‌گرفت و حتي ملاقات‌هاي پيامبر(ص) با سران قبايل نيز در مسجد اتفاق مي‌افتاد. بنابراين، با توجه به اهميت مسجد و نيز اهميت پاداش و ثوابي كه درباره حضور در مسجد در قرآن بيان شده است، تصميم به نگارش كتابي درباره مسجد گرفتم كه در عين اختصار، شمول و جامعيت لازم را نيز داشته باشد.

وي در بيان تعداد آيات و روايات استفاده شده در اين كتاب اظهار كرد: در قرآن 14 آيه با موضوع و محور مسجد وجود دارد كه در كتاب «مسجد در آيينه قرآن و روايات» علاوه بر بيان و شرح اين آيه‌ها، 35 پيام قرآني را نيز از اين آيه‌ها استخراج و بيان كرده‌ام.

نويسنده كتاب «مسجد در آيينه قرآن و روايات» افزود: بخش ديگري از كتاب، به بيان روايات و احاديث مربوط به «مسجد» مي‌پردازد كه در مجموع، 56 روايت در اين بخش بيان شده و از اين روايات، 45 پيام استخراج شده و در كتاب شرح داده شده‌اند.

تقدسي‌نيا ادامه داد: بخشي از اين كتاب با عنوان پرسش‌ها و معماها، شامل 76 پرسش درباره مسجد است كه پاسخ اين سوالات، در بخش بعدي كتاب بيان و شرح داده شده‌اند. علاوه بر اين، براي ايجاد تنوع و افزايش جذابيت كتاب، بخشي با عنوان «فرهنگ واژه‌ها و اصطلاحات مسجد» به آن اضافه شده كه به بيان تاريخچه، معنا و توضيحات ديگري درباره واژه‌هايي از جمله گنبد، مناره و محراب مي‌پردازد.

وي با اشاره به يكي از مهم‌ترين نكات بيان شده در اين كتاب، اظهار كرد: قرآن تاكيد بسياري به مسجد «تقوا» و مسجد «ضرار» و ضرورت تفكيك اين دو از هم مي‌كند. قرآن بيان مي‌كند كه چه انسان‌هايي مي‌توانند در مسجد تقوا حضور پيدا كنند و نماز بگذارند و در مقابل نيز مي‌گويد كه هر مسجدي به عنوان مسجد تقوا شناخته نمي‌شود و ممكن است يك مسجد با نيت نادرست ساخته شده باشد، از جمله مسجد «ضرار» كه در آيه 107 سوره «توبه» به آن اشاره شده است و خداوند در اين آيه به پيامبر(ص) دستور مي‌دهد كه به مسجد بودن اين مكان توجه نكن و آن را تخريب كن.

نويسنده كتاب «مسجد در آيينه قرآن و روايات» درباره مهم‌ترين منابع روايي و تفسيري استفاده شده در نگارش كتاب بيان كرد: وسايل‌الشيعه، بحارالانوار و مستدرك‌الوسايل، از مهم‌ترين منابع روايي اين كتابند. ‌همچنين از تفاسير مهم قرآن از جمله الميزان، نمونه و مجمع‌البيان در تاليف اين اثر بهره برده‌ام.

اين نويسنده درباره ديگر تاليفاتش گفت: پيش از اين كتابي را با عنوان « 72 پرسش پيرامون حماسه كربلا» نوشتم كه اكنون چاپ چهارم آن وارد بازار شده است. اين كتاب به نيت 72 شهيد كربلا، به 72 پرسش كليدي درباره نهضت امام حسين(ع) و برخي شبهات درباره آن به صورت مختصر پاسخ مي‌دهد.

كتاب «مسجد در آيينه قرآن و روايات» پس از چندين بار انتشار توسط انتشارات ائمه، به تازگي به همت انتشارات «مبين انديشه» وارد بازار نشر كشور شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها