سه‌شنبه ۶ دی ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۱
نويسندگان زن استراليا در سايه «بيد مجنون» گرد هم آمدند

«بید مجنون» مجموعه‌ای است از آثار نویسندگان زن استرالیايی كه با ترجمه سولماز فرقانی منتشر شده است. داستان‌های اين مجموعه بخشی از دغدغه‌های انسانی را نشان می‌دهد كه چند نويسنده زن آن‌ها را روايت كرده‌اند.-

به گزارش خبرگزاری كتاب ایران (ایبنا)، در این مجموعه 10 داستان با عنوان‌هاي «بید مجنون»، «خط مرزی»، «پرواز»، «كرم‌های شب‌تاب در تاریكی»، «گریه‌های زنانه»، «ساحل آرامش»، «جاده وولاهرا»، «دكان قصاب»، «ارزش داشته‌ها» و «راه طولانی» گردهم آمده‌اند.

در ابتدای هر داستان شرح كوتاهی از زندگی و برجسته‌ترین آثار هر نویسنده آورده شده است؛ نویسندگانی كه شاید نام‌های شناخته‌شده‌ای نداشته باشند اما آثارشان می‌توانند منعكس كننده بخشی از دغدغه‌های زنان و در حالت كلی‌تر تمامی انسان‌های جهان باشد.
 
مضمون اكثر داستان‌های این مجموعه حول و حوش مسایل خانوادگی می‌چرخد و با مقایسه زندگینامه و داستان هر نویسنده می‌توان تاثیر زندگی فرد را بر ماجراهای داستان مشاهده كرد. مترجم كتاب با كنار هم قرار دادن این داستان‌ها درصدد بوده نشان دهد عواطف و احساسات زنانه بدون حد و مرز است و در هر كجا كه باشد، با هر فرهنگ و آداب اجتماعی، با هر نژاد و اصالتی، ‌می‌تواند عمیق و خالصانه باشد.

برای مثال داستان «پرواز» اثر كاترین سوزان پریچارد روایتی است از سه دختر كم سن و سال، كه زندگی‌شان تحت تاثیر یک قانون قرار گرفته است. نویسنده با توجه به مشكلات فرهنگی و اجتماعی، مسایل پیش روی این سه دختربچه دورگه را به تصویر می‌كشد. پریچارد در سال 1883 در جزیره فیجی به دنیا آمده و در نوجوانی به ملبورن مهاجرت كرد. همین موضوع به خوبی در داستانش منعكس شده و به نظر می‌رسد او در حال روایت بخشی از تجربیات خود است.

در بخشی از این كتاب آمده: «برای خوشبخت بودن نیازی نداشت كه حتما كسی كنارش باشد، نقصانی در زندگی‌اش نبود تا با وجود همسر پر شود. دلی فكر می‌كرد وجود همسر در كنار زن، تنها به منزله‌ تكامل روح و تقسیم نیازهای عاطفی است، نه روزمرگی و تحمل دایم، او نمی‌خواست مانند اكثر زنانی كه می‌شناخت، از مردان پلی بسازد برای رسیدن به آرزوهایش. در جستجوی كسی بود تا عادلانه آرامش و خوشبختی را با او تقسیم كند.» 

«بید مجنون» منتخبی از داستان‌های نویسندگان زن استرالیایی است كه با ترجمه سولماز فرقانی در 206 صفحه و به بهای پنج هزار و 300 تومان از سوی نشر «نشانه» روانه بازار كتاب ایران شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها