به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اين آييننامه اواخر آذر ماه امسال به ادارههاي صنعت، معدن و تجارت استانها ارسال شده است و طبق اظهارنظر برخي از واردكنندگان دستگاههاي چاپ به كشور، ماشينهاي بسياري اكنون در گمركهاي مختلف كشور خاك ميخورند.
محمدرضا نيكبخش مدير گروه فني «سبا»، يكي از واردكنندگان ماشينآلات صنعت چاپ در اينباره به ايبنا گفت: طبق مقررات سال 1384 تصويب مجلس شوراي اسلامي ورود كالاهاي دست دوم به كشور، منوط به اين بود كه وزارتخانههاي ذيربط اظهار نظر كنند، مثلا درباره ماشينهاي چاپ بايد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار نظر كند.
وي ادامه داد:در آذر ماه امسال دستورالعمل جديدي ارسال شده است كه اين قانون تغيير كرده است، به گونهاي كه حتي اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي هم مجوز بدهد، در آخر وزارت صنعت، معدن و تجارت بايد ورود آن ماشين را تاييد كند.
نيكبخش با اشاره به ديگر مفاد اين نامه، توضيح داد: در نامه جديد، سال ساخت دستگاههاي وارداتي به كشور حداكثر پنج سال ذكر شده است، در حالي كه در آييننامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ماشينهاي چاپ و صحافي 10 ساله اجازه ورود به كشور را داشتند.
به گفته وي، در برخي از موارد مانند ماشينهاي بستهبندي و قالبسازي، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، اجازه ورود ماشينهاي 15 تا 20 ساله را هم داده بود.
نيكبخش مدعي است كه برخي از مفاد اين نامه كاربردي و قابل اجرا نيست. وي توضيح ميدهد: در يكي ديگر از بندهاي اين نامه آمده است كه واردكنندگان ماشينهاي چاپ بايد تعهد بدهند كه حق خريد و فروش اين دستگاهها را تا پنج سال ندارند، اين موضوع با نگراني و دغدغه بسياري در ميان واردكنندگان دستگاههاي چاپ روبهرو شده است.
وي تاكيد كرد: چهبسا در اين مدت فردي بخواهد نوع چاپ و كار خود را تغيير دهد و يا ورشكست شود؛ درج چنين بندي در اين نامه به معناي واقعي سلب مالكيت است.
مدير گروه فني «صبا»، در بخش ديگر سخنان خود به لزوم توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اشاره كرد و گفت: متولي اصلي صنعت چاپ كشور، وزات ارشاد است، اما متاسفانه در اين مدت هيچ اقدام موثري در اين زمينه انجام نشده است.
نيكبخش خواستار پيگيري اين موضوع از طريق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، معاونت فرهنگي ارشاد و دفتر امور چاپ شد و افزود: برخي واردكنندگان از 29 مهر ماه تاكنون نتوانستند ماشينهاي خود را از مبادي ورودي گمركها ترخيص كنند و اين موضوع آسيب جدي به سرمايهگذاران اين حوزه وارد ميكند.
وي با بيان اينكه ماشينها و دستگاههاي چاپ يكي از گرانقيمتترين دستگاههاي صنعتي در جهان هستند، اضافه كرد: اكنون سرمايه عظيمي در گمركهاي كشور راكد باقي مانده است و متاسفانه هيچ كس به فكر بخش خصوصي كه بخش عمدهاي از سرمايهگذاريها در اين حوزه را انجام داده، نيست.
دوشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۸
نظر شما