دوشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۲
مقالات برتر همایش ملی حماسه ماندگار 9 دی تقدير شدند

دومين همايش«حماسه ماندگار 9 دي» درحالي ظهر امروز(12دي) در كتابخانه ملي ايران برگزار شد، كه از صاحبان مقالات برتر نخستين همایش ملی حماسه ماندگار 9 دی قدرداني شد./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، در دومین همایش ملی «حماسه ماندگار 9 دی» كه ظهر امروز (12 دي) در كتابخانه ملي با حضور جمعي از شخصيت‌هاي كشوري و لشكري برگزار شد، از بيست نفر ازپژوهشگراني كه در نخستين همايش ماندگار 9 دي مقالاتي را به اين همايش ارسال كرده بودند، قدرداني شد. 

اسحق صلاحي، ريیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ايران در ابتداي اين مراسم گفت: در زماني كه شوروي به صورت سابق حضور داشت آمريكا تشكلي را به عنوان كميته «خطر جاري» تشكيل داد تا توسط آن فعاليت‌هاي سياسي، اجتماعي، اقتصادي و ... روسيه را رصد كند. بعد از فروپاشي شوروي اين كميته براي رصد فعاليت‌هاي انقلاب اسلامي ايران فعال شد كه اين موضوع نشان‌دهنده عظمت ايران است، چون ما در زمان جنگ حدود 40 ميليون نفرجمعيت داشتيم و در آن زمان با آن شرايط، آمريكا ما را با ابر قدرتي چون روسيه مقايسه كرده بود.

وي ادامه داد: اين كميته پس از مطالعه انقلاب اسلامي، سه راه را براي مبارزه با اين انقلاب پيشنهاد كرد؛ مهار قدرت نرم جمهوري اسلامي، تغيير رفتار مردم و تغيير ساختار حكومت. ما اين سه راهكار را در مبارزه دشمنان انقلاب اسلامي در بيرون و داخل كشور از زمان تدوين آن تا كنون مي‌‌بينيم.

رييس كتابخانه ملي افزود: اولين تفكر در كتاب جابه‌جايي قدرت، علت پيروزي انقلاب اسلامي را تفكر امام خميني(ره) مي‌داند كه مدل تفكر ماترياليستي و سوسياليستي را به چالش كشيد. بلندی نگاه امام(ره) در زمانی که همه تفکرات حاکم، دین را نفی می‌کردند، دین را حاکم بر جامعه و تفکر خویش كرد.

وي همچنين در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تاريخ صدر اسلام گفت: حضرت علي(ع) زماني كه مي‌خواهند شرايط خود را در دوران فتنه بيان كنند، مي‌گويند: مردم! من در روزگاري هستم كه فتنه در آن رونق پيدا كرده است.

وي ادامه داد: امام علي(ع) درباره راه نجات از فتنه مي‌گويد؛ خود را با كشتي نجات از فتنه جدا كنيد و اين كشتي نجات جز امام معصوم نيست. كسي كه بصيرت داشته باشد، گرد و غبار فتنه را دنبال نمي‌كند، همانگونه كه عمار در شرايط فتنه مي‌دانست علي كيست.

حجت‌الاسلام‌والمسلمين مرتضي اديب يزدي نيز در اين مراسم گفت: در دفاع از حريم ولايت نبايد مصلحت‌انديش بود و بايد با تمام قدرت از اين حريم مقدس دفاع كرد.
 
وي با مقايسه دوران امامت و حكومت حضرت علي(ع) با عصر حاضر گفت: دوره فعلي را از نظر شرايط سياسي و فتنه‌هاي آن مي‌توان با دوران بعد از رحلت پيامبر (ص) و حكومت اميرالمومنين(ع) قياس كرد كه در آن حضرتش در وادي بي وفايي و تنهايي گرفتار آمد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها