مجيد اسبقي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: با توجه به نامناسب بودن شرايط نگهداري بار در گمرك، اغلب بارها پس از ورود، بلافاصله ترخيص ميشوند و نگهداري ماشينهاي چاپ در اين شرايط موجب نگراني سفارشدهندگان و مشتريان شده است.
وي ادامه داد: براي خريداري و حمل و نقل هر ماشين چاپ، هزينه زيادي پرداخت ميشود و براي يك سفارشدهنده ضروري است كه اين ماشينها سالم و بدون هيچ ايرادي به دست مشتري برسد.
اسبقي با بيان اينكه گاهي پيش آمده است در انبار قطعهاي گم ميشود و يا توسط شركتهاي ديگر به اشتباه جابهجا ميشود، اظهار كرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ميتواند به عنوان متولي صنعت چاپ كشور در تعامل و رايزني با اداره گمرك شرايطي پيشبيني كند كه زمان بازرسي بارهاي چاپي كمتر شود.
وي تصريح كرد: متاسفانه اتخاذ سياستهاي جديد در وزارت صنعت، معدن و تجارت نه تنها از اين مراحل كم نكرده، بلكه موجب طولانيتر شدن دريافت مجوز ورود ماشين چاپ به كشور شده است.
اسبقي اضافه كرد: با توجه به اينكه كارشناسان اداره گمرك، اشرافي بر دستگاهها و ماشينآلات صنعت چاپ ندارند، گاهي زمان دريافت مجوز تا يك ماه نيز به طول ميانجامد و در اين ميان ما دچار ضررهاي مالي بسياري ميشويم.
به گفته مدير موسسه «افست گرافيك 110»، كارشناسي دستگاههاي چاپ يك كار تخصصي است كه هر فردي از عهده انجام آن بر نميآيد، مثلا كارشناس نبايد فقط به اطلاعات پيشفاكتورهاي دستگاه بسنده كند و نيازمند اطلاعات ديگري براي شناسايي دستگاه است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت به تازگي با ارسال نامهاي به تمامي ادارات خود در استانهاي كشور، اعلام كرده كه ورود دستگاهها و ماشينآلات صنعت چاپ كه بيشتر از پنج سال از ساخت آن ميگذرد، به كشور ممنوع است. اين در حالي است كه در آييننامه و مقررات ورود ماشينهاي صنعت چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، اين تاريخ 10 سال ذكر شده و اين موضوع سبب شده تا ماشينهاي چاپ در مبادي گمركي بماند.
شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۰ - ۰۹:۵۹
نظر شما