ويرايش دوم كتاب «بانوي كربلا، حضرت زينب(س)» به قلم دكتر عائشه بنتالشاطي و ترجمه آيتالله سيدرضا صدر و به اهتمام سيدباقر خسروشاهي، از سوي موسسه بوستان كتاب چاپ شد. مولف كه از نويسندگان نامي عرب و فرزند يكي از روحانيون مصري است، در اين اثر، زندگينامه حضرت زينب كبري(س) را با قلمي شيرين و سبكي دلپذير نگاشته است.-
بازشناسي زندگاني اهلبيت(عليهمالسلام) به صورت كامل در جامعه امروزي -كه فرصت كامل و ارزشمندي را براي انديشمندان امت محمدي فراهم ساخته- ضرورتي اجتناب ناپذير است؛ به ويژه آن كه در طي اعصار مختلف و ساليان دراز، همواره سعي دشمنان دانا و احيانا دوستان كجانديش در تحريف و نابودي آن بوده است.
موضوع اين اثر هم در اين باره، گزارشي است داستانگونه از زندگي پر فراز و نشيب و عبرتآموز عقيله بنيهاشم و بزرگترين بانوي اسلام در زمان خويش، يعني زينب كبري(س)، ستاره درخشاني كه در آسمان تقوا طلوع كرد؛ گوهر گرانبهايي بود كه در معدن فضيلت و انسانيت تكون يافت و در اصلاب شامخه و ارحام مطهره نگهداري شد.
مطالبي كه در صفحات اين كتاب آمده، تنها سرگذشت پرماجراي «بانوي كربلا» نيست، بلكه رويدادهايي است تكان دهنده و غم انگيز از تاريخ مسلمانان در مقطع خاصي از تاريخ صدر اسلام كه در اثر برخورد دو حركت كاملا متفاوت و متضاد بعد از رحلت پيغمبر اكرم(ص) به وجود آمد، حركتي كه ميكوشيد روش و منش رسول خدا(ص) را در تمام ابعاد فكري و اجتماعي و... دنبال كرده و نگاهبان سنن الهي باشد و حركتي كه ميخواست نظام سياسي و اجتماعي دوران جاهليت را در قالب ديگر و مورد قبول خويش، بركرسي نشاند.
اهلبيت عصمت(عليهمالسلام) همراه ياران اندك و خدا باوران قليل، بر عقيده خويش پاي فشردند و «اسلام ناب محمدي» را از گزند نامحرمان حفظ كردند. البته جان بر سر عقيده گذاشته و تاوان بس سنگيني پرداختند كه حماسه پر سوز و گداز حسيني در ايام عاشورا از همان گونههاست.
به عقیده نویسنده کتاب، «دگرانديشان ميخواستند از «جديدالاسلام» بودن مردم سود جسته و با نقاب «خليفة رسولالله» و بهره گيري از «بيعت ناس»، فرهنگ وحي را در پس پرده ظلماني باقيمانده از جاهليت استتار كنند تا آنجا كه تدوين سنت نبوي را نيز گناهي نابخشودني و عملي حرام جلوه دادند، اما حرمت سنجيده و عقلاني اهلبيت(عليهمالسلام) اين خواسته آنان را با ناكامي مواجه ساخت.
زينب كبري(س)، در برههاي از زمان -در حاليكه غل و زنجير بر تن داشت و در مجموعهاي از اسرا قرار گرفته بود- رهبري اين حركت را به عهده گرفت و به تصديق دوست و دشمن توانست به خوبي از عهده آن برآيد و رسالت خويش را به پايان برد.»
مولف و مترجم اين اثر توانستهاند با قلم شيوا، گوشهاي از حقيقت رسالت زينب كبري(س) را كه در راستاي برادر و پدر و جدش قرار داشت، نشان دهند.
نويسنده كتاب، بانو دكتر عائشه بنتالشاطي، از نويسندگان درجه اول عرب و فرزند يكي از روحانيون مصر است. وي هر چند اطلاعات بسيار عميقي نداشته و اشتباهات تاريخي نيز دارد، كه بعضي از آنها در پاورقي كتاب اشاره شده، ولي حقايق تاريخي را با قلمي بسيار شيرين و سبكي دلپذير بيان ميكند.
آثار ديگر نويسنده كه پس از اين اثر تاليف شده به اين شرح است: «آمنه دخت وهب: مادر رسول خدا(ص)»، «زنان پيغمبر(ص)» و «ديگر دختران پيغمبر(ص)».
اين اثر در چند عنوان، از پدران و نياكان حضرت زينب(س) تا واقعه عظيم و جانسوز كربلا و كاروان اسرا را از كربلا تا شام به نظاره مينشيند.
چاپ نهم كتاب «بانوي كربلا» با شمارگان 1000 نسخه، 180 صفحه و بهاي 25000 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما