یکشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۵
آيين كاذب «اكنكار» نقد و بررسي شد

كتاب «اكنكار، ديدگاه‌ها و آسيب‌ها» توسط انتشارات جمهوري منتشر شد. اين كتاب به بررسي انتقادي ديدگاه‌ها و عرفان ترويج شده از سوي جريان نوپديد ديني «اكنكار» مي‌پردازد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اكنكار جرياني است كه در سال 1965 توسط «پال توييچل» آمريكايي به وجود آمد و پس از مرگ او توسط يكي از شاگردانش به نام «داروين گرايس» به طور قدرتمندتري ترويج شد. اكنكار را معجوني از تمام آيين‌ها و اديان دانسته‌اند كه در راستاي كمبودهاي موجود در آيين‌هاي غربي به وجود آمده است.

پيشگامان اكنكار، زمينه‌هاي رويش و گسترش شبه آيين اكنكار، ترفندهاي عضوگيري، حوزه‌هاي فعاليت و آموزه‌هاي اكنكار، برخي از مهم‌ترين بخش‌هاي كتاب «اكنكار، ديدگاه‌ها و آسيب‌ها» به شمار مي‌آيند. علاوه بر اين، بخشي از كتاب به بررسي نحوه ورود و فعاليت اين فرقه دروغين ديني در ايران اختصاص دارد. در اين بخش بيان شده است كه با وجود جلوگيري از فعاليت‌هاي رسمي اين شبه آيين در ايران در سال 84، ارتباطات مخفيانه و اينترنتي آن همچنان در كشور ادامه داد.

نويسنده كتاب «اكنكار، ديدگاه‌ها و آسيب‌ها» استفاده از الفاظ جديد و خرافه‌هاي مورد قبول و استفاده از مقدسات اديان ديگر را برخي ترفندهاي عضوگيري اين عرفان كاذب مي‌داند و اين‌گونه مي‌نويسد: «اكنكار پايه‌هاي خود را بر بنيان‌هايي بنا نهاده است كه مي‌توان آن‌ها را خرافه‌هاي مقبول ناميد. مباحثي همچون تناسخ، كارما، آدم‌فضايي‌ها، از اين دست عقايد خرافيند. در واقع اكنكار توانست با سوار شدن بر توسن خرافات مردم، جايگاهي براي خود در ميان عموم باز كند.»

نويسنده كتاب «اكنكار، ديدگاه‌ها و آسيب‌ها» درگيري‌هاي درون‌گروهي را از جمله مشكلات شبه آيين اكنكار مي‌داند و معتقد است: «آموزه‌هاي اين دين، از اديان و فرقه‌هاي ديگر به عاريت گرفته شده و در قالب‌هاي بسيار تناقض‌آميزي ارايه مي‌شود و سردرگمي پيروان را به دنبال خواهد داشت.»

كتاب «اكنكار، ديدگاه‌ها و آسيب‌ها» تاليف رضا مشكاتي‌فر با شمارگان 1100 نسخه، 75 صفحه و به بهاي 17000 ريال توسط انتشارات جمهوري روانه بازار كتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط