دوشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۲
بررسي دلایل بی‌توجهی به داستان کوتاه کودک و نوجوان در كشور

شهرام اقبال‌زاده گفت: داستان کوتاه در کشور ما با بی‌توجهی روبه‌روست و این وضعیت برای داستان کوتاه کودکان شدیدتر است.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از ستاد خبری نخستین همایش داستان کوتاه، اقبال‌زاده با اشاره به این که بهتر است دلایل بی‌توجهی‌ به داستان كوتاه كودكان در این همایش بررسی شود، گفت: بهتر است فارغ از نهاد برگزارکننده و سمت و سوی سیاسی، این همایش، محلی برای حضور نمایندگان تمام خطوط فکری ایران باشد. با توجه به این‌که همایش در روز جهانی داستان کوتاه برگزار می‌شود، باید نگاهی گسترده‌تر و حرفه‌ای‌تر به موضوعات داشت.‏ 

عضو انجمن نويسندگان كودك و نوجوان درباره داستان کوتاه کودک و نوجوان ایرانی عنوان کرد: داستان کوتاه به خودی خود در ایران با بی‌توجهی مواجه است اما درباره داستان کوتاه کودک و نوجوان این وضعیت بدتر است و باید در این‌گونه همایش‌ها بخش ویژه‌ای برای پرداختن به داستان کوتاه کودک و نوجوان درنظر گرفته شود.
 
وی افزود: کودکان امروز آینده مملکت را در دست می‌گیرند، اگر از حالا نتوانند درک درستی از مفاهیم فرهنگی، علمی و اجتماعی داشته باشند و اخلاقیات را در این سن نیاموزند در آینده با مشکل بزرگی مواجه خواهیم شد. بهتر است در این همایش و همایش‌های مشابه با آسیب‌شناسی داستان کودک و نوجوان به رفع این مشکل کمک کنیم. 

پژوهشگر ادبيات كودك و نوجوان بزرگ‌ترین نیاز داستان کوتاه کودک و نوجوان امروز را شناخت درست نویسندگان از این دو گروه سنی دانست و گفت: کودکان امروز دیگر مثل کودکان دهه‌های قبل نیستند که به محله و شهر محدود باشند؛ امروزه با رشد تکنولوژی روحیات کودکان به کلی تغییر کرده است. 

این نویسنده یکی دیگر از نیازهای داستان کوتاه کودک و نوجوان امروز را بازنگری آثار منتشر شده بعد از انقلاب دانست و تصریح کرد: داستان کوتاه کودک و نوجوان در دهه شصت بسیار موفق بود و توانست در کنار آموزش، جنگ را به خوبی تصویر کند. باید به این موضوعات دقت داشت که چرا امروزه داستان کوتاه کودک و نوجوان نسبت به رمان جا مانده و نتوانسته به جایگاه مطلوب خود دست پیدا کند. این همایش باید بتواند دلایل دوری و غریب ماندن داستان کوتاه کودک و نوجوان در کشو را به خوبی روشن کند.‏

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها