جمعه ۲۱ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۴
مجموعه 5 جلدي «درآمدي بر هنر اسلامي ـ ايراني» رونمايي شد

مجموعه (5 جلدي) كتاب‌هاي «درآمدي بر هنر اسلامي ـ ايراني» (كاشي‌سازي، نگاركري، هنرهاي تزئيني، خوشنويسي و قالي) با نگاهي به آثار گنجينه موسسه كتابخانه و موزه ملي ملك به مناسبت ميلاد حضرت محمد(ص) در موسسه كتابخانه و موزه ملي ملك رونمايي شد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، طبق وقف نامه مرحوم حاج حسين آقا ملک واقف و بنيانگذار مجموعه کتابخانه و موزه ملی ملک هر ساله به مناسبت سالروز ولادت با سعادت حضرت رسول اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) جشني در اين مؤسسه برپا مي‌شود. اين مراسم عصر روز پنجشنبه (20 بهمن) همراه با افتتاحيه نمايشگاه «آينه حسن» (اسماء متبرك حضرت محمد(ص) برگزار شد.

در اين مراسم از مجموعه (5 جلدي) كتاب‌هاي «درآمدي بر هنر اسلامي ـ ايراني» (كاشي‌سازي: نوشته عباس اكبري، نگارگري: كريم ميرزايي، هنرهاي تزئيني: مهران هوشيار، خوشنويسي: سيد محمدمجتبي حسيني و بهروز اميني و قالي: كريم ميرزايي با نگاه به آثار گنجينه موسسه كتابخانه و موزه ملي ملك) رونمايي شد. همچنين فيلم مستند «بازماندگان فلزي تاريخ» همراه با سخنراني دكتر شهرام پازوكي، استاد حكمت و فلسفه نمايش داده شد.

مجموعه کتاب‌هاي «درآمدي بر هنر اسلامي ـ ايراني» به يکي از رشته‌هاي هنر اسلامي ايراني اختصاص دارد که با زباني ساده به همراه تصاويري از آثار آستان قدس رضوي تدوين شده است. مولفان كتاب ابتدا پيشينه‌اي از هنرهاي ايراني ـ اسلامي ارايه و سپس وجه تسميه آن را بيان كرده‌اند. همچنين به نمونه‌هايي نظير کاشي مانند زيرلعابي، رولعابي (مينايي يا هفت رنگ)، لاجوردينه، معرق، معقلي و زرين‌فام به صورت مجزا پرداخته و انواع قالي‌ها را شرح مي‌دهند و نوع خط و كتابت خوشنويسان ايراني ـ اسلامي را در قاب تصوير مي‌كشانند.

سيد محمدمجتبي حسيني، مدير كتابخانه و موزه ملي ملك مي‌گويد: كتابخانه‌ها و موزه‌ها از يك سوي گنجينه نگهداري ارجمندترين دستاوردهاي فكري و فرهنگي بشرند و از ديگر سو وظيفه معرفي اين ميراث گرانبها را بر عهده دارند. در جهان جديد رشد پديده‌هاي نوين نه تنها از منزلت كتابخانه و موزه نكوست بلكه آن را مي‌توان از مهمترين بنيادهاي فرهنگي ـ اجتماعي دانست كه افزون بر نگهداري و معرفي وظايف متنوعي را در حوزه مأموريت اين بنيادها در خود گنجانده است تا آن‌جا كه امروز كارآگاهان عرصه فرهنگ بر اين باورند كه كتابخانه‌ها و موزه‌هاي فعال و پيشرو كه به شايستگي در انجام مأموريت خود مي‌كوشند تأثير گسترده‌اي بر جوامع انساني خواهند داشت.

وي مي‌افزايد: يكي از اقدامات ضروري در كتابخانه‌ها و موزه‌هاي امروزي، آموزش است. آموزشي فراگير كه از كودكان نوآموز تا علاقه‌مندان متخصص را شامل مي‌شود. آموزش، كاري تنيده در معرفي است و اين دو مي‌تواند در بازشناسي گنجينه كتابخانه‌ها و موزه‌ها، جذب مخاطبان و توسعه موزه بسيار موثر باشد و اين بنيادي‌ترين وظيفه براي موسساتي است كه در گنجينه خود آثار ارزشمندي دارند.

حسيني در ادامه سخنانش مي‌گويد: از آنجا كه بيشترين و شايد بتوان گفت بهترين آثار موجود در موسسه كتابخانه و موزه ملي ملك در حوزه هنر اسلامي ايران است، كوشش كرديم تا براي آشنايي علاقه‌منداني كه به تازگي به سوي ميراث هنري گردانده‌اند آثاري فراهم كنيم كه در هر مجلد يك رشته از هنرهاي اسلامي با زبان ساده به همراه تصاوير آثاري كه در اين موسسه نگهداري مي‌شود معرفي شوند.

حاج حسين آقا ملك (واقف كتابخانه) براي ترقي و توسعه فرهنگ ايران كه مهمترين مقدمه توسعه پايدار است ميراث ارجمندي را با عشق و دشواري فراهم آورد و با سنت حسنه وقف كه خود آينه‌اي كامل از ايثار و انسان دوستي است به آستان قدس رضوي سپرد تا يادگاري جاودانه باشد و آستان قدس رضوي با عمل به نيات واقف و برنامه‌ريزي جامع در اين زمينه اهتمام داشته و دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها