دوشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۱

تصمیم دولت آلمان مبنی بر کنار گذاشتن بهره برداری از نیروی اتم برای تامین انرژی این کشور تا سال 2022 از نظر «کنزابورو اوئه» نویسنده ژاپنی برنده نوبل ادبی 1994 در ژاپن نیز منجر به یک تغییر آگاهی می شود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری آلمان ، این نویسنده در مقابل باشگاه خبرنگاران خارجی در شهر توکیو گفت: «این تصمیم که از سوی کمیسیون اخلاقی دولت آلمان توصیه و تصمیم اجرای آن به رهبری آنگلا مرکل اتخاذ شده، تاثیری فوق العاده بر جامعه ژاپن داشته است. مساله غیر عادی اینجاست که چرا بر این کمیسیون نام کمیسیون اخلاقی گذارده شده است.» 

در پی اتخاذ این تصمیم در آلمان، برای نخستین بار نشانه هایی مبنی بر توجه به این مساله در ژاپن از منظر اخلاقی به وجود آمده است ؛ چرا که تا پیش از این موجه بودن سیاست اتمی ژاپن تنها با دلایل سیاسی و اقتصادی ثابت می شد.

این نویسنده برنده نوبل در کشورش در راس جنبشی قرار گرفته که شمار حامیان آن همچنان رو به رشد است و خواست آن ها کنار گذاشتن استفاده از نیروی اتمی پس از حادثه فوکوشیما ست. با این وصف شمار انسان هایی که علیه قدرت اتم به خیابان ها می آیند اندک است. «اوئه» و دیگر اعضای این جنبش در مسیری که در پیش گرفته اند چشم به راه تغییر در زمینه استفاده از انرژی اتم در کشورشانند. آن ها می خواهند برای ابتکار «خداحافظ نیروگاه های هسته ای» 10 میلیون امضا جمع آوری کنند و شمار امضاهای جمع آوری شده تا امروز تنها 5 میلیون است. 

دولت فدرال آلمان در ماه مارس 2011 اندکی پس از آغاز فاجعه هسته ای نیروگاه اتمی فوکوشیما به شکل صریح تصمیم به توقف استفاده از نیروی اتم برای تامین انرژی این کشور گرفت. بر این اساس آلمان تا سال 2022 از نيروي اتم برای تامين انرژی كشور به‌طور كامل خداحافظی كرده و در اين فاصله نيز سرمايه ‌گذاري لازم براي ايجاد تغييرات اساسی در تامين انرژی كشور خواهد شد. بدین شکل آلمان  در مواجهه با چالش در پيش رو، براي رفتن به مسير تامين مستمر انرژي با بهره گيري از منابع انرژي‌هاي احيا شونده شتاب بيشتري مي‌بخشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها