سیدحمیدرضا حسنی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: علم اصول از جمله علوم معروف و جاافتاده در حوزه های علمیه قلمداد می شود اما متاسفانه این علم با وجود سابقه هزار ساله، آن گونه که انتظار می رود، برای حوزویان و همچنین مراکز علمیه جهان شناخته شده نیست.
وی افزود: بسیاری از مباحث این علم جزو مباحث روز حوزه های فقه، فلسفه زبان، سمانتیک، هرمنوتیک و نشانه شناسی به حساب می آین.، با وجود این، تلاش چندانی برای معرفی علم اصول و انجام تحقیقات در این عرصه انجام نداده ایم.
حسنی یکی از راه های موثر برای معرفی این علم را انجام پژوهش های تطبیقی دانست و گفت: در این کتاب، مباحث الفاظ علم اصول را با مبحث های هرمنوتیکی تطبیق دادم. در این تطبیق، هرمنوتیک متن محور ریکور، فیلسوف فرانسوی را برای مقایسه با مبحث الفاظ علم اصول انتخاب کردم.
وی انجام چنین تطبیق هایی را سبب کمک به رشد علم در حوزه های علمیه دانست و گفت: این آثار، افق های تازه ای را در برابر طلابی که در عرصه علم اصول تدریس می کنند، می گشاید و به افزایش فهم آنان می انجامد. دانشمندان غربی نیز می توانند با مطالعه چنین آثاری به افزایش فهم خود درباره هرمنوتیک کمک کنند.
حسنی افزود: در سال های اخیر پژوهش هایی تطبیقی با موضوعات مختلف از سوی محققان حوزه علمیه منتشر می شوند که مطالعه آن ها برای پژوهشگران خارجی می تواند جالب توجه باشد. به همین دلیل، محقق شدن «بده بستان»های علمی حوزه علمیه با مجامع علمی بین المللی با ترجمه از فارسی به زبان های دیگر ممکن خواهد شد.
وی در پایان تاکید کرد: ترجمه های شایسته از آثار پژوهشی برتر مراکز علمی کشورمان، فضای علمی کشورمان را پویاتر می کند.
مراسم پایانی بیست و نهمین دوره جایزه کتاب سال عصر دیروز (چهارشنبه، 19 بهمن) در تالار وحدت تهران برگزار شد.
پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۷
نظر شما