موسي مجيدي، مدير گروه كتابداري دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران شمال به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) گفت: اكنون براي رشته كتابداري، به تعداد كافي كتاب درسي تاليف و ترجمه شده است و در گرايشهاي مختلف كمبود منبعي به طور محسوس وجود ندارد.
وي ادامه داد: در طي 12 سال اخير ناشراني چون سمت، كتابدار و چاپار در اين بخش كار كردهاند و در موضوعات مختلف كتاب تاليف شده است، بنابراين استادان نيز براي تدريس با مشكل چنداني روبهرو نيستند.
وي درباره پديده كتابسازي در حوزه كتابداري و اطلاعرساني عنوان كرد: مسووليت تدريس هر كتاب با استاد است و به نظر ميآيد اگر استادي كتابي را به عنوان منبع مورد نياز دانشجو داراي ارزش علمي نداند، ميتواند از منبع ديگري استفاده كرده و اين گونه كتابها را از چرخه تدريس حذف كند.
اين استاد كتابداري در ادامه با تأكيد بر تاليف و ترجمه كتاب توسط استادان واجد صلاحيت در اين رشته افزود: تنها بايد استاداني كه به حد كافي در اين رشته تجربه و دانش داشتهاند و نيز به زبان انگليسي تسلط دارند دست به تأليف و يا ترجمه كتاب بزنند.
وي ادامه داد: هم اكنون تعداد افرادي كه صلاحيت تاليف يا ترجمه در اين رشته را دارند، كم نيستند و چنانچه در اين حوزه نقصي داشته باشيم مرتبط به كم كاري خودمان است.
مجيدي در بخش ديگري از سخنان خود به كتابهاي ترجمه شده كتابداري اشاره كرد و گفت: بسياري از كتابهاي ترجمه شده براي اين رشته براي تدريس مناسب نيست و ما در اين حوزه كمبود منبع داريم.
وي تصريح كرد: گروههاي كتابداري در اين موضوع ميتوانند تاثيرگذار باشند و با تعيين الويتها و نيازها موضوعات لازم را براي ترجمه به ناشران فعال در اين رشته ارجاع دهند تا براي ترجمه كتاب اقدام شود و منابع مورد نياز دانشجو فراهم شود.
مدير گروه كتابداري دانشگاه آزاد اسلامي كار گروهي را در ايران ضعيف دانست و اضافه كرد: كار گروهي در رشته كتابداري همچون ساير رشتهها ضعيف است.
وي اظهار كرد: ناشراني چون سمت نيز ميتوانند موضوعات را به چند استاد متخصص در يك موضوع سفارش دهند و از اين طريق كار گروهي را فعال كنند.
مجيدي در پايان با انتقاد از روند جذب دانشجو در دانشگاهها گفت: هم اكنون دانشجو به صورت كنترل نشده بهويژه در دانشگاه پيام نور در سراسر كشور جذب ميشود، در حاليكه كتاب و استاد كافي براي تربيت آن در نظر گرفته نشده است.
شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۴
نظر شما