به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، صلاحي كه صبح امروز، يكشنبه 30 بهمن در همایش سراسري ناشران كشور در كتابخانه ملي سخن ميگفـت، عنوان كرد: معتقدم سایتها و محیطهای مجازی هیچگاه جای خرید و فروش کتاب را نمیگیرند بلکه فروش کتابها را بیشتر خواهند کرد.
وي افزود: همکاران ما در کتابخانه ملی نقش امانتدار و خزانهدار را ایفا میکنند و بیشک کشوری رشد میکند که این رشد مبتنی بر تئوری و نظریه باشد و تئوری به همین راحتی ساخته و پرداخته نمیشود. تولید علم مدیون نظریهپردازان است و ناشران حلقه واسط میان تولید علم و مخاطبان هستند.
صلاحي ادامه داد: اگر بپذیریم مهمترین ابزاری که اندیشههای ذهنی را به اندیشههای تفسیری تبدیل میکند کتابت است؛ این کتابت میتواند هم در حوزه مجازی و هم به صورت کتاب اتفاق بیفتد اما فکر و اندیشه تا مکتوب نشود قابل استفاده نیست و با این رویکرد همه شما ناشران مستندسازانی هستید که به تولید علم کمک میکنید.
ريیس کتابخانه ملی عنوان كرد: اگر قرار باشد که سازمان کتابخانه ملی چه در تولید علم و چه در معرفی داشتههای فرهنگی کشور موفق باشد این جز با همکاری صمیمانه و رابطه خوب بین کتابخانه ملی و ناشران اتفاق نمیافتد.
صلاحی با اشاره به ارتباط سازمان اسناد و كتابخانه ملي با ناشران گفت: اين ارتباط میتواند به دو صورت انجام گیرد؛ یکی ارتباطهای حقوقی که قانون تعیین کننده آن است و در این ارتباط نقش ما تکلیفمدارانه نیست بلکه وظیفه مدارانه است؛ اما در روش دوم ارتباط، اگر ما احساس تکلیف کنیم و در دسترسی اطلاعات و ایفای نقش حلقه واسط بین شما و مخاطبان سریع عمل کنیم، جامعه به سمت مطالعه و تولید علم میرود.
وی افزود: وقتی جامعه به سمت تولید علم رفت نقش این جامعه در حوزه تمدنی عوض میشود و در همه این مراحل خروجیهای تولید علم به سمت ناشران خواهد بود و آیندهنگری ناشران این است که آنچه را که دارند به صورت داوطلبانه و با دست باز در محیط مجازی قرار دهند تا به صورت سریع و آسان در اختیار مخاطبان قرار گیرد.
صلاحی تصريح كرد: من تضمین میکنم که اگر ناشران با محیط مجازی ارتباط برقرار کنند در زمانهای خیلی کمتر کتابهایشان به چاپهای متعدد مجدد میرسد.
ريیس کتابخانه ملی در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به برخي از توقعات ناشران از کتابخانه ملی و کتابخانه ملی از ناشران گفت: یکی از مهمترین توقعات ناشران این است که رابطه منطقی بین آنها و سازمان برقرار شود، دیگر اینکه مهلت صدور فیپا حداقل شود و من قول میدهم تا پایان امسال صدور فیپا به دو روز و در سال 91 به یک روز کاهش پیدا کند؛ مگر اینکه انقلابی در حوزه نشر اتفاق بیفتد و انتشار کتابها چندین برابر شود.
وی افزود: ما موظف هستیم و بايد مالکیت حقوق معنوی کتابها را رعایت کنیم اما همیشه راه سنتی بهترین راه برای فروش کتاب نیست و ما میتوانیم با راههای میانبر فضای جدیدی در کسب و کار ایجاد کنیم و امروز کتابخانه ملی ابزار مناسب را در اختیار شما قرار داده است و با استفاده از اين میتوانید از این فضا استفاده کنید.
صلاحی ادامه داد: از دیگر خواستهای شما این است که من در اقتصاد نشر به شما کمک کنم و این خواسته معقولی است و بايد در بازاریابی کتاب به شما کمک کنیم.
وی در ادامه سخنان خود ضمن بيان توقعهاي كتابخانه ملي از ناشران گفت: اما توقعهاي ما از شما این است که وقتی فیپای مجانی و دو روزه میدهیم چرا به سراغ فیپای جعلی میروید که هم باید هزینه کنید و هم اینکه کتاب شما از سیکل اطلاعرسانی خارج میشود. همچنین ما با شما درباره قرار گرفتن اطلاعاتتان به صورت مجازی توافق میکنیم که آیا به صورت تمام متن باشد یا اینکه قسمتی از متن منتشر شود.
ريیس کتابخانه ملی همچنین با اشاره به موفقیت این کتابخانه در طرح کتابهای هدیه افزود: در همین چند ماه کتابهایی که به کتابخانه ملی هدیه شده است بیش از کتابهایی است که در طی سالهای گذشته هدیه شده بود و در سه سال آینده ما به جایی خواهیم رسید که مجموعه آنچه را که از وقف بهدست میآوریم بیش از چندین برابر چیزی باشد که هر سال از طریق بودجه کشوری به ما میرسد.
یکشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۲
نظر شما