پنجشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۹
اشتفان تسوایگ؛ خالق شخصیت‌هایی که لب به اعتراف می‌گشایند

امروز پنجشنبه 23 فوریه سال 2012 برابر با چهارم اسفند ماه مصادف است با روزی که اشتفان تسوایگ به زندگی خود پایان داد؛ نویسنده‌ای اتریشی که به شدت تحت تاثیر زیگموند فروید قرار گرفت. شخصیت‌های داستانی وی اغلب با اعتراف به گناهانشان سعی می‌کنند روح خود را از عذاب رهایی بخشند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اشتفان تسوایگ، نویسنده‌ای اتریشی است که سال 1942 از دنیا رفت و دهه 20 و 30 میلادی اوج فعالیت ادبی وی بود؛ دوره‌ای که نام وی به عنوان یکی از مطرح‌ترین نویسندگان جهان مطرح شد.

منتقدان آثار وی به دو دسته تقسیم می‌شوند. انگلیسی‌هایی که سبک ادبی وی را ضعیف، سطحی و بی‌ارزش می‌خوانند و گروهی دیگر که اغلب از کشورهای دیگر اروپا و همچنین از کشور آمریکا هستند و انسان‌گرایی، سادگی و نثر تاثیرگذار وی را می‌ستایند.

این نویسنده بیش از 35 کتاب در زمینه‌های مختلف نوشته و اغلب با رمان‌هایی شناخته می‌شود که خیلی هم حجیم نیستند. در کنار چنین آثاری از وی چندین رمان طولانی‌ و همچنین زندگی‌نامه‌های مختلفی هم به جا مانده است. تسوایگ زندگی افراد مختلفی را ثبت کرد و هشت کتاب هم درباره زندگی، آثار و تفکر این نویسنده اتریشی نوشته شد.

این نویسنده اتریشی در دوره‌ای آثار خود را با نام مستعار «استفان برنچ» منتشر می‌کرد که ظاهرا برگردانی از نام حقیقی‌اش به زبان انگلیسی است.

او در اتریش به دنیا آمد، مدتی در سوییس ماند، در میانه زندگی‌اش به انگلستان و سپس به آمریکا مهاجرت کرد و دو سال پایانی زندگی‌اش را در برزیل گذراند؛ کشوری که در نهایت تسوایگ به همراه همسر دومش در آن به زندگی خود پایان داد. برخی بر این باورند او رابطه‌ای صمیمی با مادرش نداشت و از حکومت نازی‌ها و فاشیست‌ها هم به شدت بیزار بود، همین موضوع سبب شد او در طول زندگی‌اش به کشورهای مختلفی سفر کند؛ سفرهایی که در نهایت او را به مقصودش که رهایی از دغدغه‌های ذهنی‌اش بود نرساند.

تسوایگ تا حد زیادی تحت تاثیر فروید قرار گرفت و بازتاب این تاثیرپذیری را می‌توان در آثارش مشاهده کرد. رد پای نظریه‌های روانکاوانه فروید در داستان‌های این نویسنده اتریشی محسوس است. شخصیت‌های داستانی تسوایگ اغلب لب به اعتراف می‌گشایند و این‌گونه سعی می‌کنند روح خود را از عذابی که بدان گرفتار شده‌اند رهایی بخشند.

امروز پنجشنبه 23 فوریه سال 2012 برابر با چهارم اسفند ماه سالگرد درگذشت تسوایگ، رمان‌نویس و زندگی‌نامه‌نویسی است که آثاری چون «آشفتگی احساسات»، «نبرد با اهريمن»، «ژوزف فوشه»، «مجموعه نامریی»، «تولستوی»، «شطرنج‌باز»، «سخن‌پردازان سرگذشت خويش»، «سه استاد سخن» و «نابودی یک قلب» از وی در ایران ترجمه و منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها