سه‌شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۳
راستی: «اين سر دنيا، آن سر دنيا» داستانی بدون مرز است

«اين سر دنيا، آن سر دنيا» اثر مجيد راستي به عنوان كتاب تقديري يازدهمين دوره كتاب سال شهيد حبيب غني‌پور انتخاب شد. وي معتقد است داستان اين كتاب مفهوم حركت و تلاش در زندگي را روايت مي‌كند و از اين‌رو مخاطب آن همه بچه‌هاي دنيا هستند.-

راستي در گفت‌و‌گو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، درباره ويژگي‌هاي اثر خود گفت: يكي از اصلي‌ترين ويژگي‌هاي اين كتاب كه منتقدان هم به اشاره كرده‌اند اين است كه داستان براي همه بچه‌هاي دنياست، چرا كه مفهومي فلسفي را مطرح مي‌كند كه فراتر از مرزهاي جغرافيايي است. در واقع مي‌توان گفت داستان اين كتاب مرزي ندارد و همه بچه‌ها با هر مليت و مذهبي مخاطب آن هستند.

او ادامه داد: اين كتاب نگاه لطيف و شاعرانه‌اي دارد. هيجان خاصي در اين داستان نيست و با خط روايي آرامي مفهوم حركت در زندگي، ياد گرفتن و كشف كردن در مسير حركت و شجاعت خطر كردن را نشان مي‌دهد.

راستي درباره داستان «اين سر دنيا آن سر دنيا» توضيح داد: شخصيت اين داستان يك كِرم است كه در حياطي با دو درخت زندگي مي‌كند. فاصله ميان اين دو درخت همه دنياي كرم را تشكيل مي‌دهد؛ دنيايي كه به نظرش بسيار بزرگ است و رفتن به طرف ديگرش براي كرم يك آرزوست. تا زماني كه اين آرزو در ذهن كرم است هيچ اتفاقي نمي‌افتد اما روزي فرصتي ايجاد مي‌شود تا به آن سر دنيايش سفر كند. وقتي او شروع به حركت مي‌كند با وجود موانع و سختي‌ها به آرزوي خود مي‌رسد.

نويسنده پيشكسوت ادبيات كودك و نوجوان ادامه داد: در اين داستان تلاش كردم نشان دهم كه هر موجودي تا وقتي حركت را شروع نكرده است به مقصد نمي‌رسد و براي رسيدن به هدف بايد تلاش و حركت را شروع كرد.

اين نويسنده، تشويق مخاطب كودك به تفكر و كشف كردن را يكي از دغدغه‌هايش در نگارش داستان دانست و گفت: همواره در نوشتن داستان‌هايم تلاش كرده‌ام مخاطب كودك را به تفكر تشويق كنم و ذهنش را به چالش بكشم. به اين ترتيب علاوه بر لذت‌بخش كردن كشف و درك مفاهيم، به رشد ذهني، عاطفي و حسي آن‌ها هم كمك مي‌كنيم. به نظرم، ما در اين حوزه نيازمند كارهاي بيشتر و جدي‌تري هستيم.

راستي درباره برداشت مخاطبان از داستان «اين سر دنيا، آن سر دنيا» گفت: با بچه‌هاي زيادي درباره كتاب صحبت كردم. آن‌ها برداشت‌هاي متفاوتي از داستان داشتند كه براي من به عنوان نويسنده جالب بود. برخي تلاش كرم را با تلاش انسان‌ها مقايسه مي‌كردند. براي بعضي‌هايشان هم وسعت دنياي كرم عجيب بود؛ اين‌كه تنها فاصله‌ ميان دو درخت دنياي موجودي را تشكيل دهد برايشان جالب بود اما در نهايت نتيجه‌گيري‌هايشان بسيار به هدف من نزديك بود.

راستي، نويسنده كتاب‌هاي كودكان و نوجوانان، متولد 1333 در تهران و دانش‌آموخته رشته زبان انگليسي است. او نوشتن براي كودكان را با انتشار داستان‌هايي در نشريه كيهان بچه‌ها آغاز كرد و پس از آن به نويسندگي براي برنامه‌هاي تلويزيوني روي آورد. برنامه «علي كوچولو» يكي از شناخته شده‌ترين آثاري است كه وي نويسندگي آن را به عهده داشته است. 

«اين سر دنيا، آن سر دنيا» از وي در سال 1388 توسط انتشارات به‌نشر منتشر و به تازگي بازچاپ شده است. اين كتاب ديروز يكم اسفند ماه در يازدهمين دوره جشنواره ادبي شهيد حبيب غني‌پور به عنوان كتاب تقديري بخش كودك انتخاب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها