مسعود اقبالي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، بيان كرد: هيچ وظيفهاي در ورزش بالاتر از كشف استعدادهاي نسل جوان نيست. مدارس حرفهاي فوتبال و آكادميها بايد با تدوين برنامههاي آموزشي كامل، نقش آموزشي خودشان را در اين باره ايفا كنند. كتاب «مدرسه فوتبال» در اين راه به آنان كمك خواهد كرد.
وي كه كتاب «مباني فوتبال در برزيل» را نيز ترجمه كرده است، درباره اين اثر گفت: «خوزه گونزالس» نويسنده كتاب «مباني فوتبال در برزيل» كوشيده تا تاريخچهاي از فوتبال برزيل را كه اصول آن در فوتبال مدرن امروز دنيا حرف اول و آخر را ميزند، به رشته تحرير درآورد و با بررسي مسايل فوتبال برزيل از جام جهاني 1930 تاكنون، عوامل موفقيت اين كشور در رشته ورزشي فوتبال را واكاوي كند. اين نوشتار در دو فصل با موضوعات «فلسفه فوتبال برزيل و مقايسه مكاتب» و «اصول تاكتيك» نگارش يافته است.
مدير فني تيم فوتبال شهرداري بندرعباس كه از مترجمان و مولفان حوزه فوتبال به شمار ميآيد و به مطالعه هم علاقه فراواني دارد، با بيان اين كه «متاسفانه در كشورمان سازماني بر كار و عملكرد علمي مربيان در فدراسيونها و باشگاهها نظارت نميكند» اظهار كرد: اغلب مربيان فوتبال كشورمان با گذراندن كلاسهاي كنفدراسيون در مقاطع A ،B و C و همچنين با تكيه بر شهرت و سوابقشان كمتر به مطالعه ميپردازند و به جاي علمي كردن يافتههايشان، بيشتر به مربيگري سنتي ميپردازند. از سويي هم باشگاهها تحت تاثير شخصيت آنها قرار ميگيرند و به ميزان علم آنان كمتر توجه دارند، در حالي كه مطالعه در ارايه صحيح برنامههاي مربيگري تاثيرگذاري فراواني دارد. مشكل اين است كه تاكنون تعريفي براي علمي شدن مربيان ارايه نشده است.
مدرس كنفدراسيون آسيا كه از سال 1358 به تدريس تربيت بدني و علوم ورزشي مشغول بوده است و اكنون مديريت فني تيم فوتبال شهرداري بندر عباس را بر عهده دارد، اظهار كرد: مطالعه بخشي از كارهاي روزمره من شده است. البته كمتر به مطالعه در خارج از حيطه ورزشي ميپردازم چرا كه رشته تحصيلي و حرفهام ورزش است و هميشه سعي كردهام اطلاعات علمي در زمينههاي علوم ورزشي را كسب كنم.
اقبالي گفت: در برنامه روزانهام زماني را به مطالعه علوم ورزشي در حوزههاي فيزيولوژي، آناتومي، روانشناسي ورزشي اختصاص ميدهم و بخشي از وقتم را هم صرف ورزشهاي شنا و فوتبال ميكنم.
چهارشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۰
نظر شما