قوامی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره سومین دفتر شعرش گفت: این دفتر بخشی از شعرهای مرا، که از سال 1383 تا 1389 سروده شدهاند، شامل میشود. همچنین این دفتر پس از 6 سال از چاپ دومین مجموعه شعرم منتشر شده است.
وی درباره تفاوتهای این دفتر با آثار پیشینش توضیح داد: تفاوتهای زیادی میان این دفتر با مجموعههای قبلیام وجود دارد. در دفتر دوم دو نوع فرم را تجربه کرده بودم؛ یکی بعد احساس و عاطفه (تغزل) و دیگری کارهای زبانی و تکنیکی.
این شاعر ادامه داد: در این مجموعه هر دوی این فرمهای شعری را در قالب یک فرم جدید و به عبارت دیگر به صورت تلفیقی درونی از این دو تجربه کردهام.
وی درباره مضمون شعرهای این مجموعه افزود: شعرهای این دفتر بیشتر اجتماعی و عاطفیاند. دغدغههای شخصیام نیز در سرایش این اشعار نقش داشتهاند، اما سعی کردهام آنها را در لایههای پنهان شعرم بهکار بگیرم.
قوامی در پایان گفت: معتقدم اگر دغدغههای شخصی شاعر در لایههای پنهان شعر نهفته نباشد و موضوع کلی شعرها را به خود اختصاص دهد، آن شعر نمیتواند طیف وسیعی از مخاطبان را به خود جلب کند و دامنه مخاطبان آن محدود میشود. در حقیقت فضاهای شخصی باید از درون شاعر منشا بگیرد و در بیرون از آن خود را بروز دهد.
نگاهی به دفتر شعر «بعد از هفت ساعت و بیستونه دقیقه گریه»
این مجموعه شعر در برگیرنده 39 قطعه شعر سپید نسبتا بلند است و دغدغههای عاطفی و اجتماعی شاعر در قالب شعرهایی شهری خود را در این دفتر نشان دادهاند. به بیان دیگر زبان این شعرها ساده و امروزی است و واژگان و اصطلاحات زندگی و زبان امروزی در آنها بهکار گرفته شده است.
«این همه چند بالای صفر»، «جراحات»، «سرگیجه»، «تکثیر»، «پیچهای همسایه»، «ضربآهنگ»، «گرم اما معتدل»، «چندشنبههای بیتو»، «نیمکتهای سنگی»، «آنزیمهای اضطراب»، «پارک»، «چای سرد»، «بحران»، «هجایی از انکار» و «آنالی» عنوان برخی از شعرهای این مجموعه است.
در بخشي از شعر «بازپروری خاطرات» ميخوانيم:
«هیچچیز نمیتواند مرا یاد خودم بیندازد
نه این بازی فکری
نه بوی آب طالبی
و نه حتی میز کوچکی که خودم شکستهام
پنجره باز است
مجتمع تجاری روبهرو به جای من نفس میکشد
بوی خون تازه
لاشههای تمیز
و قصابی با چشمهای رنگی مهربان
امروز آخر هفته است
بالشهای نرم را حراج کردهاند
- به مجتمع تجاری پارس خوش آمدید
با محصولات جدید ما آشنا شوید...»
فرزانه قوامی متولد 1347 و فارغالتحصیل مقطع کارشناسی رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه علامه طباطبایی است.
پیشتر دو مجموعه شعر با عنوانهای «گفته بودم من از نسل شهرزادهای مضطربم» (نشر میر کسری-1381) و «از من فقط النگویی میماند» (نشر آرویج-1384) از این شاعر به چاپ رسیده است.
وی در حال حاضر چهارمین مجموعه شعرش را آماده انتشار دارد. البته هنوز عنوان و ناشری مشخصی برای این دفتر در نظر نگرفته است.
مجموعه شعر «بعد از هفت ساعت و بیستونه دقیقه گریه» در 96 صفحه، شمارگان هزار و 100 نسخه و قیمت سه هزار تومان از سوی انتشارات نیلوفر منتشر و راهی بازار کتاب شد.
دوشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۲:۱۲
نظر شما