موسوی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، درباره این کتابها گفت: کتاب «در آغاز طنز بود» نگاهی اجمالی به طنز در شعر فارسی از آغاز شعر فارسی تا پایان قرن ششم دارد.
وی ادامه داد: همچنین کتاب «اینک طنز» مروری اجمالی به طنز در شعر فارسی از آغاز قرن هفتم تا پایان قرن نهم است.
این پژوهشگر با تاکید بر این موضوع که از آغاز شعر فارسی طنز نیز جزوی از آن بوده است، اظهار کرد: انوری، سنایی و عطار نیشابوري از شاخصترین چهرهها در حوزه طنز شعر فارسی در قرن پنجم و ششم بودهاند.
وی افزود: البته چهرههای دیگری چون حافظ، سعدی یا خاقانی نیز در این حوزه مطرح شدهاند. همچنین اسامی پراکنده زیادی در کنار این چهرهها دیده میشود.
موسوی درباره چگونگی تدوین این دو اثر توضیح داد: براساس دیوانهای موجود از شاعران مختلف به گردآوری و بررسی اجمالی عنصر طنز در شعر فارسی پرداختهام. همچنین برای آشنایی مخاطبان با شعر طنز فارسی در گذشته نمونهای از سرودههای طنز هریک از شاعران طنزپرداز را نیز ارایه کردهام.
این دو کتاب به احتمال زیاد تا بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از سوی نشر امیرکبیر منتشر میشوند.
وی در ادامه از انتشار «یادنامه استاد منوچهر احترامی» خبر داد و گفت: در این یادنامه مصاحبه، مقاله و یادداشتهای منتشر نشده احترامی ارایه شده است. علاوه بر این یادداشتها و نوشتههای صاحبنظران این حوزه درباره احترامی و آثار نیز ارایه شده است.
موسوی در پایان یادآور شد: این کتاب از سوی انتشارات سوره مهر در دست انتشار است و ششمین اثر از مجموعه کتابهای «مقالات تئوری حوزه طنز» به حساب میآید.
سیدعبدالجواد موسوی متولد 1353 در مشهد، شاعر، ترانهسرا و روزنامهنگار است. وی سردبیری ماهنامه سوره، سردبیری هفتهنامه کتاب هفته، سردبیری مجله الف (ویژهنامه کتاب گروه مجلات همشهری) را در کارنامه خود دارد.
«حکمت شادان» و «تازیانه خرد» به ترتیب گزیده آثار طنز انوری ابیوردی و گزیده آثار طنز حکیم سنایی غزنوی هستند، که به کوشش موسوی و از سوی نشر امیرکبیر پیشتر منتشر شدهاند.
سهشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۰
نظر شما