اسماعیلی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: اگر بخواهم ادبیات و بهویژه شعر را در سال 1390 ارزیابی کنم، بهنظرم امسال، سال خوبی برای شعر و ادبیات بود.
وی درباره دلیل این امر توضیح داد: در سالهای گذشته و در جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران بهطور معمول هیچ اثری در حوزه شعر به عنوان اثر برگزیده انتخاب نمیشد، اما پس از چند سال امسال شاهد برگزیده شدن مجموعه شعر «حقالسکوت» سروده محمدمهدی سیار بودیم. این قضیه بارقههای امید را در دل جامعه ادبی پدید آورد.
این شاعر ادامه داد: این مساله نشان میدهد ادبیات و به ویژه شعر جوان ما همچنان بالنده و پویاست. به بیان دیگر این اتفاق دلیل گویایی برای اثبات این ادعا بود. از سوی دیگر افزودن بخش پژوهش به ششمین جشنواره بینالمللی شعر فجر نشان داد که شعر در مسیر بالندگی و رشد خود پیش میرود.
وی در ششمین جشنواره شعر فجر به عنوان داور همکاری داشته است و با توجه به چنین مسوولیتی اظهار کرد: در جشنواره امسال نیز شاهد افزایش تعداد شرکتکنندگان در جشنواره بودیم و شاعران جوان و پیشکسوت استقبال خوبی نسبت به جشنواره نشان دادند. مجموعه شعرهایی، که داوری شد نیز از کیفیت قابل قبولی برخوردار بودند.
اسماعیلی افزود: بیش از 60 درصد آثار ارایه شده به دبیرخانه جشنواره شعر فجر امسال قابل تامل و ارزشمند بودند و از نظر مضمون، محتوا، نوآوری در قالب و فرم انتخاب اثر برتر را برای داوران دشوار میکردند.
وی به یکی دیگر از دلایل ارتقا شعر در سال 1390 اشاره و تشریح کرد: همچنین امسال مسوولان و متولیان فرهنگی نسبت به بحث ترجمه شعر نیز توجه ویژهای نشان دادند. به عبارت دیگر در گذشته صدای ادبیات و شعر ما کمتر شنیده میشد و تعامل سازنده و مثبتی با شاعران دیگر کشورها نداشتیم.
این پژوهشگر توضیح داد: اما امسال حوزه هنری و ارشاد از جمله نهادهایی بودند که به صورت جدیتر وارد بحث ترجمه شعر شدند و برنامهریزیهایی برای ترجمه شعر ایرانی به سایر زبانها و ترجمه شعر از سایر زبانها به زبان فارسی صورت گرفت. این اقدام مثبت و ارزنده بود و امیدوارم چنین جریانی در آینده نیز تداوم یابد.
وی در پایان یادآور شد: تمامی این اتفاقات خجسته در سال 1390 نشان میدهد که ادبیات و به ویژه شعر در مسیر رشد و تعالی خود قرار گرفته است.
دوشنبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۹
نظر شما