میرافضلی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: بهنظرم امسال از لحاظ کمی رشد قابل ملاحظهای در زمینه نشر شعر، چه نشر مکتوب و چه نشر الکترونیکی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر تعدادی از ناشران به عنوان ناشران تخصصی در حوزه شعر فعالیت جدی دارند. این مساله در سال 1390 به صورت بارزتر و جدیتر از سوی این ناشران پیگیری شد و چنین ناشرانی نگاه تخصصیتری به شعر داشتند.
این پژوهشگر افزود: برای مثال حوزه هنری، موسسه انتشاراتی هنر و رسانه اردیبهشت، فصل پنجم و نشر شانی فعالیت متمرکزی در حوزه شعر داشتهاند و عنوانهای بسیاری در حوزه شعر از این ناشران به چاپ رسیده اند.
وی با تاکید بر جهش مثبت کمی شعر طی سال 1390 توضیح داد: متاسفانه امسال از نظر کیفی شاهد حرکت چشمگیر و قابلتوجهی در عرصه شعر نبودهایم. در حقيقت، روندی که از اواخر دهه 80 بر شعر حاکم بود، همچنان ادامه دارد، بیآنکه اتفاق یا حادثهای جدید در شعر سنتی یا شعر نو پدید آید.
میرافضلی گفت: اما بهنظر من جریان سادهنویسی در شعر، که طی چندسال اخیر بیشتر بروز کرده و در حقیقت واکنشی به شعر دشوار دهه 70 و اوایل دهه 80 است، به نوعی با اقبال ویژه شاعران روبهرو شده است و احتمال دارد در دهه 90 به یک جریان ویژه شعری تبدیل شود.
وی در ادامه توضیح داد: از سوی دیگر اقبال نسل جوان به شعر کوتاه چه در قالب سنتی و چه در قالب نو (رباعی/ دوبیتی/ هایکو/ نیمایی کوتاه) در سالهای اخیر چشمگیر بوده و جشنوارهها و همایشهای مختلف شعری برای این گونه شعری برگزار شده است. برهمین اساس این احتمال وجود دارد که در دهه 90 شعر کوتاه نیز به عنوان جریانی غالب در عرصه شعر خود را نشان دهد.
این شاعر یادآور شد: در ششمین جشنواره شعر فجر نیز شاهد توجه ویژه شاعران به شعر کوتاه بودیم. برای مثال امسال چندین اثر در قالبهای سهگاهی یا نوخسروانی منتشر شده بودند که در میان آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره شعر فجر دیده میشدند.
چهارشنبه ۲ فروردین ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۹
نظر شما