راکعی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: شعر از دیرباز پایگاه و جایگاه ویژهای در سرزمین ما داشته است و این حرکت بهطور مستمر ادامه دارد.
وی ادامه داد: عواطف بزرگ انسانی مانند صلحدوستی و مهرورزی در ملت ایران همواره دیده میشود و این ویژگیها خود را در اشعار فارسی نیز نشان دادهاند. از سوی دیگر در اغلب خانوادهها گرایش به شعر و ادبیات وجود دارد.
این شاعر افزود: بنابراین آنچه اهمیت دارد پویایی شعر و شاعری در جامعه است. خوشبختانه شعر فارسی مسیر تعالیاش را هر روز بیشتر و بهتر از پیش طی میکند.
وی با تاکید بر این موضوع، که زبان شعر، زبان زندگی امروزی است، توضیح داد: برخی از منتقدان زبان شعر امروز را با زبان فاخر شعر گذشته مقایسه میکنند. این قیاس به ارزیابی شعر امروز لطمه میزند؛ چراکه این نوع زبان اقتضای شعر امروز است.
مدیر انجمن شاعران ایران به ارتباطات گسترده جهانی اشاره و تشریح کرد: به دلیل گسترش ارتباطات جهانی و دستیابی شاعران به این خدمات، مطالعه و بررسی شعر و ادبیات نسبت به گذشته رشد چشمگیری داشته است و شاعران ما با آنچه در شعر جهان میگذرد و تکنیکها و نظریههای نوین نقد ادبی به خوبی آشنا میشوند.
وی دلیل رشد چشمگیر شعر امروز را همین موضوع برشمرد و ادامه داد: این مساله به ویژه در شعر جوان امروز بیشتر دیده میشود و زبان شعر ما روز به روز به زبان استعاری شعر نزدیکتر میشود. به بیان دیگر در میان فنون شعری، میتوان گفت زبان شعر ما بیشتر استعاری شده است.
راکعی از استعاره به معنای جور دیگر دیدن یاد کرد و گفت: این موضوع را موفقیت بزرگی برای شعر امروز میدانم. از نظر علمی نیز استعاره در زمینه ادبیات جایگاه ویژهای دارد. بنابراین شعر در سال 90، شعری پیشرو با زبانی استعاری است؛ چراکه معتقدم هرچه زبان شعر استعاریتر باشد آن سروده بیشتر به شعر نزدیک است.
وی در پایان با تاکید بر مطرح نبودن قالبهای شعری اظهار کرد: شعر خوب باید بتواند فارغ از قالبهای شعری با مخاطب خود ارتباط برقرار کند و تاثیرگذار باشد. امیدوارم منتقدان با نگاهی دقیقتر به شعر امروز بپردازند و قابیلتهای آنها را به مخاطبان نشان دهند.
یکشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۹
نظر شما