چاپ نخست کتاب «اخلاق را اخلاق را» تاليف رحمتالله علي رحيمي از سوي انتشارات وداد منتشر و روانه بازار نشر شد./
کتاب «اخلاق را اخلاق را» در شش فصل به مبحث اخلاق پرداخته است. تعريف لغوي و مفهومي اخلاق، همت مضاعف و كار مضاعف و ارتقا كاركرد مساجد، تبيين دكترين مهدويت از مسير فلسفه اخلاق، نظريههاي تقريبي در فلسفه اخلاق پشتوانه تقريب مذاهب، فلسفه اخلاق از ديدگاه "فرانكنا" و مساجد جلوه فرهنگ و تمدن اسلامي و نظريه (مساجد معجزه دوم نبوي)، عناوين فصول ششگانه اين اثرند.
بر اساس مطالب كتاب، «اخلاق به عنوان شاخص بايدها و نبايدهاي انسان در تلاش براي تعالي معنويت است اما مهمترين اصول موضوعه علم اخلاق عبارتند از؛ آزادي، تغييرپذيري انسان، گرايش انسان به مطلوب نهايي و همچنين وابسته بودن سعادت انسان به تلاش است.
همه ادیانهاي الهی و غیر الهی، اخلاق را قسمت اعظم آموزههای مکتب خود میدانند. تاریخیترین و جهانشمولترین قاعده اخلاقی (قاعده زرین یا قاعده طلایی) و قاعده سیمین کنفوسیوس است که میگوید: «آنچه برای خود نمیپسندی، برای دیگران نیز نپسند». در دین حضرت عیسی مسيح(ع) آمده است: «آنچه برای خود میخواهی، برای دیگران نیز بخواه». این قانون در اسلام و در بیانات پیامبر(ص) و امامان معصوم(علیهمالسلام) نیز به کرات آمده است؛ به طور مثال، در نهجالبلاغه، حضرت علی(ع) در موارد مکرر، از جمله در نامه شماره 31 که خطاب به امام حسن مجتبی(ع) است، به این کار سفارش كردهاند.»
اثر حاضر، ديدگاه اسلام درباره اخلاق را چنين عنوان ميکند: «اسلام به عنوان آخرین و کاملترین دین جهان، به اخلاق، نگاه ویژهای دارد. خداوند حضرت محمد(ص) را الگوی اخلاق حسنه میداند و میفرماید: "لقد کان لکم فی رسول الله اسوة حسنه؛ به راستی رسول خدا برای شما الگوی نیکویی است". هم چنین میفرماید: "وانک لعلی خلق عظیم؛ و راستی که تو را خوئی والاست". همچنين پیامبر(ص) نیز هدف از بعثت را تکمیل مکارم اخلاق میداند. منابع علم اخلاق اسلامی شامل؛ قرآن، سیره معصومین(عليهمالسلام)، عقل، شهود و زندگینامه بزرگان و حکمت فرزانگان است.»
چاپ نخست كتاب «اخلاق را اخلاق را» با شمارگان 1500 نسخه، 95 صفحه و به بهاي 25000 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما