سه‌شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۸
نوجوانان «مهرطه» بهترين كتاب‌های سال 90 را انتخاب كردند

نوجوانان موسسه «مهر طه» در آيين پاياني نخستين جشنواره كتاب مهر، سه رمان تاليفي و سه رمان ترجمه را به عنوان آثار برگزيده در سال 90 انتخاب كردند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين مراسم با حضور جمعي از نويسندگان و مترجمان حوزه كودك و نوجوان و داوران نوجوان تحت پوشش موسسه مهر طه برگزار شد. 

در ابتداي اين برنامه، زهره زارع، مديرعامل موسسه مهر طه با بيان اين‌كه اين موسسه خيريه از سال 81 فعاليت خود را آغاز كرده و حدود 46 دختر را تحت پوشش قرار داده است، گفت: هدف ما از راه‌اندازي اين موسسه، تنها تامين معيشت اين دختران نبوده و براي آن‌ها كارهاي فرهنگي بسياري انجام داده‌ايم و تلاش كرده‌ايم از آنان زنان موفق و مادران آينده خوبي بسازيم. برگزاري اين جشنواره نيز ار جمله اين فعاليت‌هاي فرهنگي است.

در ادامه، مرجان حسيني از اعضاي دبيرخانه اين جشنواره گفت: ايده نخست برگزاري اين جشنواره ادبي، خردادماه سال جاري به پيشنهاد علي‌اصغر سيدآبادي از نويسندگان حوزه كودك و نوجوان مطرح شد. 

وي افزود: قرار بر اين بود كه در اين طرح كتاب‌هايي بررسي شوند كه با رويكرد اجتماعي و بيان مشكلاتي كه بچه‌هاي اين موسسه با آن درگيرند، شناسايي شوند. ما فهرستي از اين كتاب‌ها را كه در سال 89 منتشر شده بودند تهيه كرديم، سپس از ناشران خواستيم اين كتاب‌ها را براي موسسه ارسال كنند. 

وي همچنين گفت: داوران نوجوانان، از مهرماه شروع به خواندن كتاب‌ها كردند و بر اساس فرم‌هاي از پيش تعيين شده، به بررسي كتاب‌ها پرداختند. گاهي پيش مي‌آمد كه بچه‌ها در اواسط كار دل‌زده مي‌شدند، اما در نهايت، بهترين آثار توسط اين داوران شناسايي و انتخاب شدند.

محمدرضا يوسفي، دبير جشنواره كتاب مهر  بيان كرد: وقتي به من پيشنهاد شد دبير اين جشنواره باشم نوع داوري برايم زيبا بود. خوشحالم كه در قرن 21 مخاطب‌محوري پررنگ مي‌شود زيرا در طول اعصار كساني آمده‌اند كه گمان مي‌بردند در ادبيات حرف آخر را زده‌اند اما هميشه پس از چند سال آثار بهتري عرضه مي‌شد. خوشبختانه در اين قرن توجه به مخاطب از ساير اعصار بيشتر شده است و اين مخاطب‌محوري به حوزه كودك و نوجوان نيز راه يافته است.

وي ادامه داد: ويژگي ديگر اين جشنواره مربوط به شرايط خاص اين نوجوانان است كه هريك به نوعي با مشكلات خاص خود درگير است. نگاه اين بچه‌ها با ديگر همسالان‌شان در نوع تجارب آن‌هاست اين نوجوانان نسبت به سن خود تجارب بيشتري دارند و اغلب اين بچه‌ها در دوران كودكي و نوجواني پرش داشته‌اند، يعني به دليل مشكلات و مسووليتش كه در خانواده داشته‌اند كودكي نكرده‌اند و مجبور بودند كارهايي بزرگتر از حد سن خود را انجام دهند.

در ادامه اين برنامه، داوران نوجوانان از سه نويسنده و مترجم قدرداني كردند. كتاب‌هاي «كبوتر سفيد كنار آينه» اثر احمدرضا احمدي، «اولين روز تابستان» نوشته سيامك گلشيري و «عاشقانه‌هاي يونس در شكم ماهي» به قلم جمشيد خانيان سه اثر تاليفي برگزيده در اين جشنواره بودند.

كتاب‌‌هاي «جادوگر بيكار» اثر جاني روداري با ترجمه مهناز صدري، «مسافرخانه ماه نصفه» با ترجمه نسرين وكيلي و پارسا مهين‌پور و «سفر جادويي پنج خواهر» ترجمه پروين علي‌پور نيز سه اثر ترجمه‌اي هستند كه نوجوانان اين موسسه به عنوان بهترين كتاب‌ها انتخاب كردند.

مهناز صدري 45 نسخه از كتاب «دختري كه نمي‌خواست بزرگ شود» را به دختران موسسه مهر طه اهدا كرد. نسرين وكيلي نيز با بيان اين‌كه تا كنون در جشنواره‌هاي بسياري برگزيده شده است، گفت: حدود 20 سال قبل يكي از كتاب‌هايم در جشنواره‌اي برگزيده شد و بخشي از داوري آن جشنواره بر عهده نوجوانان بود و اين جشنواره كه نوجوانان داوري آن را انجام داده‌اند از جمله ماندگارترين و بهترين جوايزي است كه براي ترجمه كتاب‌هايم دريافت كرده‌ام.

در پايان اين برنامه نيز با پخش كليپي از فرهاد حسن‌زاده نويسنده حوزه كودك و نوجوان از وي به عنوان يكي از پيشكسوتان عرصه ادبيات كودك و نوجوان قدرداني شد.

نويسندگان و مترجمان نيز جوايزي را به داوران اين جشنواره تقديم كردند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۱۷:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۷
    عااااااااااااالي

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها