حفيظالله رفيعي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار كرد: با توجه به كمبود متن در زمينه ادبيات نمايشي دفاع مقدس و انقلاب اسلامي، در سال 90 با برنامهريزيهايي كه انجام داديم، شناسايي برخي از نمايشنامهنويسان در اين زمينهها انجام شد.
وي ادامه داد: توانستيم شرايطي را فراهم كنيم كه تعدادي از نمايشنامهنويسان با انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس همكاري كنند. همچنين با شناسايي تعدادي از فارغالتحصيلان ادبيات نمايشي و برگزاري جلسات متعدد، موفق شديم با 90 نفر از نمايشنامهنويسان، چه افراد شاخص و چه افراد تازهكار، صحبت كنيم تا با انجمن در زمينه تئاتر مقاومت همكاري كنند كه بخشي در سال 90 محقق شد و بخشي در سال 91 تحقق پيدا ميكند.
رفيعي افزود: بانكي از نمايشنامههاي دفاع مقدس و انقلاب اسلامي در انجمن وجود دارد كه تعداد نمايشنامههاي آن به 4000 عنوان ميرسد. اين نمايشنامهها از 13 دوره جشنواره سراسري تئاتر مقاومت جمعآوري شدهاند و قصد داريم آنها را پس از ساماندهي و كارشناسي براي تبديل به كتاب آماده كنيم.
این نمایشنامهنویس با تاكيد بر اين كه جشنوارهها باعث توليد نمایشنامههای باارزشی ميشوند، گفت: در سال 90 با برگزاری سیزدهمین دوره از جشنواره تئاتر مقاومت 700 متن نمايشي از کل کشور برای جشنواره ارسال شدند که از میان این متنها 80 نمایشنامه قابل استفادهاند. بعضی از این نمایشنامهها مشکلات جزیی دارند که ما سعی میکنیم آنها را به مرحله مطلوب و چاپ برسانیم.
وی با اشاره به اینکه عمدهترین مشکل تئاتر دفاع مقدس ضعف در ادبیات نمايشي است، افزود: ما در فکر و ایده، ساختار و قالبهایی که باید مد نظر قرار بگیرند مشکل داریم. در حالي كه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی اتفاقهاي خاصي در کشور ما هستند اما از نظر تالیف نمایشنامههايی با اين موضوعها پیشرفت نداشتهايم. البته یکی از برنامههای انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس تولید نمایشنامه است که تلاش میکنیم از نظر کیفی مناسب باشند و با این کار بتوانیم خلاء ادبیات نمایشی را در اين حوزهها پر کنیم.
شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۰:۱۶
نظر شما