قرارداد پژوهشي «نظام آموزش در دوره پهلوي اول از خلال اسناد مجلس» به تازگي در انتشارات كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي منعقد شد.-
وي افزود: با توجه به استقبال از اين اثر و همچنين اهميت موضوع آموزش، قرارداد كتاب «نظام آموزش در دوره پهلوي اول از خلال اسناد مجلس» را نيز با ترابيفارساني منعقد كرديم. اين اثر ميتواند به خوبي نمايانگر ابعاد گوناگون گسترش نظام آموزش نوين در كشور باشد.
ططري ادامه داد: قدرتيابي دولت پهلوي، اجراي سياستهاي تمركزگرايي از سوي اين دولت در امر آموزش، برخورد دورههاي مجلس با مساله آموزش و همچنين مصوبهها و عرايض مجلس درباره اين موضوع، از جمله عوامل تاثيرگذار بر آموزش آن دورانند كه در اين كتاب به آنها پرداخته ميشود. اين كتاب دورههاي مجلس در زمان پهلوي اول يعني از سال 1304 تا 1320 را دربر ميگيرد.
وي با بيان اينكه «بررسي نظام آموزش هر كشور و بررسي تحولات آن اهميت زيادي در تحليل امور اجتماعي و سياسي آن كشور دارد» عنوان كرد: دوره پهلوي اول، دورهاي حساس در تاريخ معاصر ايران قلمداد ميشود و بررسي امر آموزش در اين دولت به فهم روشنتر ما از مسايل سياسي و اجتماعي آن دوران كمك كند.
ططري افزود: با به قدرت رسيدن رضاخان، روند نوگرايي و تمركزگرايي در ايران قوت گرفت كه اين روند در نظام آموزشي نيز تا اندازهاي متبلور شد. بررسي اقدامات دولت رضاخان در نظام آموزشي و همچنين نوع برخورد مجلس با اين اقدامات در اين كتاب، چشماندازي روشنتر از افقهاي سياسي و اجتماعي آن دوران را به ما عرضه ميكند.
وي در پايان از به سرانجام رسيدن اين پژوهش تا يك سال آينده و انتشار آن از سوي انتشارات كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي خبر داد.
نظر شما