به گزارش خبرگزاری كتاب ايران (ايبنا) به نقل از اذاعة العراق الحر (راديوي آزاد عراق) اين فعالان فرهنگی عامل اصلی اين كمبود را ضعف سرمايهگذاری ويژه دولتی در صنعت نشر كتاب میدانند.
در همين زمينه، عبدالرحيم ياسر معاون مدير «دار ثقافة الطفل» معتقد است كه پيش از اين سرمايهگذاریها برای انتشار 100 كتاب در سال كافی بود درحالی كه ميزان سرمايه اختصاص يافته در حال حاضر، برای چاپ بيش از 12 كتاب در سال هم كافی نيست. وی اضافه میكند كه بيشتر مؤسسههای انتشاراتی، از بين رفته يا متروك شدهاند و كتابی منتشر نمیكنند.
از سوی ديگر مدير سازمان فرهنگی «الثراء»، خالده ابراهيم، اشاره میكند كه خيابانهای بغداد و بيشتر استانهای عراق فاصله چندانی با خالی شدن كامل آنها از كتابفروشیهای ويژه كودكان ندارند.
«فوزي الأتروشي» نماينده وزارت فرهنگ عراق هم اذعان دارد كه آنچه برای كودكان عراق ارايه شده با خواست جامعه تناسب ندارد. وی میگويد دو وزارتخانه آموزش و پرورش و حقوق بشر و عموم نهادهای دولتی مسوول اين افت فرهنگسازی در بين كودكان هستند.
الأتروشی میافزايد نبود موسسههای نشر و توزيع كتاب در عراق، از مهمترين موانع دستيابی كودكان به كتابهای مخصوصشان است. وی اشاره میكند كه وزارت فرهنگ به فكر ايجاد يك انتشارات با اين هدف است.
در عرصه قانونگذاری، علی شلاه رييس كميسيون فرهنگ و رسانه در مجلس نمايندگان عراق معتقد است كه پايان دادن به كمبودی كه كودكان عراقی در سالهای گذشته دچار آن بودهاند نيازمند تأمل و ايستادگی جدی مسوولان در حمايت از آنهاست و اين از طريق تصويب قوانينی به دست میآيد كه حقوق كودكان، از جمله حقوق فرهنگی را مد نظر قرار دهد. تغيير اين وضعيت فقط با نشر كتاب ممكن نيست بلكه بهكارگيری درست رايانه را هم كه اكنون از اساسیترين ابزارهای تغيير است، در بر ميگيرد.
در بخش مجلات كودك هم بايد ياد آور شد كه مجلات كودكی كه تا دهه نود ميلادی و بعد از آن به طور اندك، توسط نهادهای دولتی منتشر شده است فروش به نسبت خوبی داشته كه از بين آنها میتوان به «مجلتي» و «المزمار» اشاره كرد.
چهارشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۳
نظر شما