دوشنبه ۲۱ فروردین ۱۳۹۱ - ۲۰:۵۵
اعجاز ادبيات مقاومت، فطري بودن و نفوذ در دل‌هاست

رييس سازمان بسيج مستضعفين در اختتاميه نخستين دوره انتخاب كتاب سال مقاومت (جايزه ادبي شهيد آويني) گفت: اعجاز ادبيات مقاومت آن است كه بر اساس تفكر و انديشه ناب اسلامي و بر مبناي فطرت شكل گرفته است. خاصيت انديشه اسلامي ارتباط با فطرت انسان‌هاست كه در تفكر هر قوم و نژادي نفوذ مي‌كند و بر دل مي‌نشيند./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اختتاميه نخستين دوره انتخاب كتاب سال مقاومت (جايزه ادبي شهيد آويني) با حضور بهمن دري، معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سردار محمدرضا نقدي، رييس سازمان بسيج مستضعفين، سردار علي فضلي، جانشين رييس اين سازمان و جمعي از نويسندگان، عصر امروز (21 فرودين ماه) در پژوهشكده فرهنگ، هنر و معماري برگزار شد.

بهروز اثباتي، دبير علمي جايزه ادبي شهيد آويني، در اين مراسم ضمن گرامي‌داشت ايام فاطميه و سالروز شهادت علي صيادشيرازي و سيد مرتضي آويني، گفت: شكل‌گيري جايزه ادبي شهيد آويني به دو سال پيش باز مي‌گردد كه كنگره شعر مقاومت آغاز شد. در آن زمان هنوز بيداري اسلامي به اين شكل نمود پيدا نكرده بود و نويسندگان ما در‌ آثار خود بشارت ادبيات تازه‌اي را مي‌دادند.

وي ادامه داد: بعد از برگزاري دو جشنواره شعر مقاومت در آذربايجان غربي و بوشهر به واسطه تمركز و حمايت‌هاي بنياد فرهنگي روايت و بسيج مستضعفين، اين شجاعت را پيدا كرديم كه جايزه ادبي ادبيات مقاومت را كه امروز نهالي جوان است، تشكيل دهيم. زيرا پيشرفت تمدن‌ها زماني معنا پيدا مي‌كند كه آنچه را مي‌بيند و مي‌فهمد در قالب كتاب براي آيندگان به ميراث و يادگار بگذارد.

اثباتي در ادامه با شرحي از روند اعلام فراخوان و نحوه جمع‌آوري كتاب‌ها افزود: طبق آخرين بررسي‌ها از ميان بيش از 2 هزار عنوان كتاب 350 اثر در 6 گروه «ادبيات مستند»،‌ «ادبيات داستاني»، «نقد، پژوهش و ادبيات تحقيقي»، «شعر»،‌«جنگ نرم» و «هنر» مورد بررسي و داوري قرار گرفتند. بر اساس نتايج داوري‌ها، برخي از كتاب‌ها از كيفيت خوبي برخوردار بودند و در رقابت تنگاتنگ با هم قرار داشتند اما بر اساس آنچه از ابتدا پيش‌بيني شده بود، ما تنها يك كتاب رابه عنوان اثر برگزيده انتخاب كرديم.

وي با تاكيد بر اين كه اميدوار است اين جشنواره در مرحله بعدي در سطح بين‌الملل مطرح شود، گفت: اين جايزه ادبي حاصل بررسي كتاب‌هايي است كه نمونه آن‌ها در حاشيه مراسم چيده شده‌اند و زحمات اهل ادب و هنر را به عنوان پايداري فرهنگي نمايان مي‌كنند.

در ادامه، اختتاميه نخستين دوره انتخاب كتاب سال مقاومت (جايزه ادبي شهيد آويني)، سردار محمدرضا نقدي، انقلاب اسلامي را انقلاب قلم و انديشه خواند و گفت: همان گونه كه معجزه اسلام كتاب بود، انقلاب اسلامي، انقلاب انديشه و بيان و كتاب است. قلم، سلاحي است كه از همه مرز‌ها، دژها و كاخ‌ها عبور مي‌كند و به قلب‌ها مي‌نشيند.

وي ادامه داد: آن‌ها كه تصور مي‌كنند انقلاب اسلامي به دنبال بمب اتم است، بدانند كه انقلاب اسلامي نيازي به بمب اتم ندارد. زيرا انديشه و تفكر اسلامي باعث مي‌شود تا عوامل آن‌ها تحت تاثير همين افكار، باعث نجات جهان شوند.

سردار نقدي ادامه داد: انديشه و پيام، سلاح انقلاب است كه بايد قدر اين اسلحه را دانست و از‌ آن به خوبي بهره گرفت. 

وي با بيان اين كه ادبيات مقاومت، ميراث كل بشريت است و ما وظيفه داريم كه آن را به همه برسانيم، گفت: اين ميراث كه شهدا آن را براي ما به جا گذاشته‌اند، بزرگ‌ترين نقطه ضعف دشمن است. زيرا بر خلاف هياهوي دروغين دنياي غرب در دفاع از دموكراسي، اين ادبيات مقاومت است كه حقيقت را بيان و دشمن را رسوا مي‌كند.

رييس سازمان بسيج مستضعفين ادامه داد: اعجاز ادبيات مقاومت آن است كه بر اساس تفكر و انديشه ناب اسلامي و بر مبناي فطرت شكل گرفته است. در دوره‌هاي گذشته سوسياليست‌ها تلاش‌هاي بسياري براي انتشار ادبيات و نگارش كتاب و فيلم كردند كه به دليل نداشتن مبناي فطري، به فراموشي سپرده شدند. خاصيت انديشه اسلامي ارتباط با فطرت انسان‌هاست كه در تفكر هر قوم و نژادي نفوذ مي‌كند و بر دل مي‌نشيند.

نقدي در پايان گفت: برگزاري نخستين دوره انتخاب كتاب سال مقاومت (جايزه ادبي شهيد آويني) يك حركت بزرگ فرهنگي است كه بايد عرصه پيشرفت آن را پله پله پيمود تا به سطح بين‌الملل برسد و در كنار آن، بايد كوشيد كه اين آثار ترجمه و در سطح مجامع بين‌المللي منتشر شوند.

در پايان اين برنامه، به نويسندگان هفت اثر برگزيده معادل پنج سكه بهار آزادي و به مولفان آثار قابل تقدير، معادل 2 سكه بهار آزادي همراه با لوح تقدير و تنديس جشنواره كتاب سال مقاومت اهدا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط