مسعود شجاعي طباطبايي، گردآورنده اثر شایسته تقدير در بخش تجسمي گروه هنر نخستين دوره انتخاب كتاب سال مقاومت، با عنوان «مسابقه بينالمللي كاريكاتور غزه» در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) اظهار كرد: نخستین مسابقه بینالمللی کاریکاتور غزه در سال 1387 توسط معاونت هنری سازمان فرهنگی، هنری شهرداری تهران با همکاری خانه کاریکاتور برگزار و در سال 1388کتاب مسابقه با 170 كاريكاتور از سوي انتشارات سوره مهر منتشر شد.
وي ادامه داد: كاريكاتورهاي اين كتاب هشت ماه قبل از جنگ 33 روزه طراحی شدند. در آن زمان شاهد اتفاقهاي ناگوار در غزه مانند قطعي آب، برق، بمباران و کشتار ناجوانمردانه مردم فلسطين و بر اين باور بوديم كه برگزاري مسابقه كاريكاتور غزه ميتواند توجه دنيا را به اين اتفاق جلب كند.
شجاعي طباطبايي افزود: كاريكاتور يك هنر و زبان بينالمللي است كه به عنوان رسانه فراگير و تاثيرگذار شناخته ميشود و ما براي نشان دادن واقعيت صهيونيستهای اشغالگر قدس از آن بهره گرفته ايم. بر اساس فراخوان 354 هنرمند از 65 كشور دنيا در اين مسابقه شركت كردند و 2520 اثر به اين مسابقه راه يافتند كه 650 اثر آن روي سايت ايران كارتون قرار دارد و 170 كاريكاتور در قالب كتاب چاپ شدند.
وي با ابراز خرسندي از برگزاري نخستین دوره انتخاب کتاب سال مقاومت و نامگذاري آن به یاد شهيد سید مرتضي آويني گفت: آويني انديشمند بزرگي بود. قابل تقدير شناخته شدن كتاب «مسابقه بينالمللي كاريكاتور غزه» در یک جايزه ادبي كه به نام آويني مزين شده است افتخار بزرگي براي تمامي هنرمنداني است كه آثار آنها در اين كتاب چاپ شده است.
شجاعي طباطبايي با تاكيد بر اين كه انتخاب كتاب سال مقاومت حركت شايستهاي است افزود: اميدوارم اهدای اين جایزه ادبي ادامه داشته باشد و در سالهاي بعد به صورت بينالمللي برگزار شود تا شاهد توليد آثار در سطح گسترده باشيم. زيرا اين ظرفيت وجود دارد و موج ايجاد شده در جهان اسلام و غرب، فرصت بيان ناگفتههاي فرهنگ مقاومت را فراهم كرده است.
وي ادامه داد: برای 13 عنوان كتاب برگزيده و قابل تقدير اين جايزه ادبي هم ميتوان به عنوان الگو و نمونه تبليغ کرد تا كساني كه ميخواهند از فرهنگ مقاومت بيشتر بدانند از آنها استفاده كنند.
شجاعي طباطبايي پيشنهاد کرد: در برپايي جشنوارههایی مانند کتاب سال مقاومت، علاوه بر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و بنياد روايت فتح نهاد كتابخانههاي عمومی كشور هم تاثيرگذار باشد. بر اساس اين مشاركت ميتوان در ارتباط با مفهوم مقاومت خيلي بهتر عمل كرد تا زمينه توليد و حمايت از آثار فراهم شود.
اختتامیه نخستین دوره انتخاب کتاب سال مقاومت (جایزه ادبی شهید آوینی) 21 فروردين ماه برگزار و در گروه هنر كتاب «شهدا: دفاع در برابر تجاوز» با تدوين عباس ميرهاشمي به رتبه برگزيده دست يافت. در بخش نمايش اين گروه كتاب «سفر به جنون» نوشته «عبدالرضا فريدزاده» و در بخش تجسمي كتاب «مسابقه بينالمللي كاريكاتور غزه» شامل آثار هنرمندانی از سراسر جهان در مسابقه بینالمللی کاریکاتور با موضوع غزه قابل تقدير شناخته شدند.
دوشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۶:۲۷
نظر شما