طرح «مطالعه ياوران» در راستاي تحقق بيانات مقام معظم رهبري و با هدف ترويج فرهنگ مطالعه در خانواده و مدارس استان اردبيل اجرا شد.-
وي ادامه داد: کودکان و نوجواناني که بيشترين ميزان عضويت و ارايه خلاصه مطالب را داشته باشند، با اهداي هدايايي فرهنگي نظير کتاب به آنان تشويق ميشوند. همچنين آنها ميتوانند از امکانات بيشتري در اين کتابخانهها استفاده کنند.
فرهمند درباره رشد و ترويج کتاب، کتابخواني و زيرساختهاي کتابخانههاي استان اردبيل گفت: در اين استان 67 کتابخانه داريم که شامل 52 نهاد کتابخانهاي و 17 کتابخانه مشارکتي است.
وي افزود: شاخصهاي کتابخانهاي سال 1390 نسبت به سال 1389 در استان اردبيل بيانگر رشد 40 تا 120 درصدي در نقاط مختلف اين استان است.
مديرکل کتابخانههاي عمومي استان اردبيل ادامه داد: در سال 1389 کتابخانههاي استان اردبيل 31 هزار و 832 نفر عضو داشتند که اين رقم در پايان سال 1390 به 67 هزار و 723 نفر رشد يافت. اين آمار نشاندهنده 113 درصد رشد در عضويت در اين اماکن فرهنگي است.
وي افزود: تعداد مراجعان به کتابخانه در سال 1390 نسبت به دو سال پيش، يك هزار و 313 نفر بيشتر شده است و با برنامهاي که براي امسال جاري طراحي کردهايم، قصد داريم ميزان افراد عضو در کتابخانههاي اين استان را به 10 درصد از کل جمعيت اين استان برسانيم.
فرهمند يادآور شد: در سال 1389 ميزان امانت کتاب 53 هزار نسخه کتاب بود، در حالي که در سال 1390 اين عدد به 74 هزار نسخه کتاب رسيد. منابع مکتوب موجود در کتابخانههاي اين استان طي دو سال گذشته 584 هزار نسخه کتاب بود که در سال 1390، اين منابع به 63 هزار و 185 نسخه کتاب افزايش يافتند.
وي با اشاره به کسب رتبه نخست کتابخانههاي اين استان در ميان کتابخانههاي عمومي کشور گفت: در اين استان 11 جشنواره و همايش فرهنگي به منظور ارتقاي شاخصهاي فرهنگي کتابخانههاي عمومي استان اردبيل برگزار شد و اين موضوع باعث کسب رتبه نخست کتابخانهها در کشور کتابخانههاي اين استان از جنبه اجرايي شد.
مديرکل کتابخانههاي عمومي استان اردبيل درباره اهدافي که براي سال جديد تعيين کرده است، گفت: افزايش کتابخانهها در روستاها از جمله اهدافي است که با جديت آن را دنبال ميکنيم و تاکنون توانستهايم به تکميل و ساخت بناي 10 کتابخانه در روستاهاي استان اردبيل اقدام كنيم كه پيشبيني ميشود برخي از آنها امسال و برخي در سال 1392 افتتاح شوند.
وي با بيان اينكه تعداد محدودي از استانها داراي کتابخانه مرکزياند، درباره کتابخانه مرکزي استان اردبيل نيز توضيح داد: کتابخانه مرکزي استان اردبيل با 10 هزار متر مربع در مرکز شهر و در مقابل مجموعه فرهنگي ورزشي شورابيل قرار دارد و امکان دسترسي به آن آسان است. ما درصدديم کتابخانههايي نظير کتابخانه مرکزي را در ساير شهرستانهاي استان اردبيل از جمله مشکينشهر، خلخال، بيلهسوار مغان، پارسآباد مغان و نمين بنا کنيم. اکنون در شهر بيلهسوار مغان ساخت کتابخانهاي با مساحت 22 هزار متر مربع و 40 درصد پيشرفت، در شهر نمين کتابخانهاي با مساحت 80 هزار متر مربع و رعايت اصول استانداردهاي اماکن عمومي و کتابخانهاي در شهر پارسآباد مغان با مساحت 25 هزار متر مربع در دست اجرا داريم.
وي در پاسخ به اين سوال که «آيا براي استفاده نابينايان و ساير معلولان از کتابخانههاي اين استان اقدامي انجام شده است؟» گفت: اين کار به زيرساختهاي لازم و ابزارهايي خاص نيازمند است. البته براي نابينايان تصميماتي گرفته شده و در مراحل مقدماتي آن قرار داريم. چند سال پيش کتابخانهاي با امکانات مناسب براي نابينايان در نزديکي «بقعه شيخ صفيالدين اردبيلي» ايجاد شد که پس از مدتي اين کتابخانه به کتابخانه مرکزي انتقال يافت.
نظر شما