به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، عطاالله محمدی در پاسخ به چرایی انتخاب این کتاب برای ترجمه گفت: با توجه به آماری که در کانونهاي اصلاح و تربيت مشاهده کردم، دریافتم جرایم نوجوانان در ایران، به سمت رفتارها و جرایم خشونتآمیز در حرکت است و از این رو این کتاب را در شرایط حاضر برای جامعه مناسب دیدم.
مترجم کتاب «اختلال شخصیت» درباره محتوای کتاب گفت: ابزارهای مختلفی برای سنجش خشونت در ایران وجود دارد. ما علاوه بر مجرمان و افرادی که به دادگاه رفتهاند، در خانوادهها هم نوجوانانی داریم که رفتارهاي خشونتآميز از خود نشان ميدهند. کتاب «سنجش و مهار خطر خشونت در نوجوانان» به مخاطب نشان میدهد که چگونه میشود با این نوجوانان مصاحبه کرد، از آنها اطلاعات گرفت و نظر کارشناسی روانشناسان را برای دادگاه ارسال کرد.
در این کتاب عوامل و انواع خشونت هم بیان شدهاند و مثالهایی هم در رابطه با این موضوعات آورده شده است. به گفته محمدی مثالهای این کتاب متناسب با جامعه آمریکایی است و با این حال نکتهای از کتاب حذف نشده و تغییراتی هم در کتاب صورت نپذیرفته. مثلا در این کتاب مثالهایی از به رگبار بستن شاگردان و معلمان مدارس ایالات متحده توسط دانشآموزان بررسی شده و نمونههایی آمده که در آن نوجوانان رفتارهای عجیب و غریبی از خود بروز دادهاند.
وی درباره تفاوت میان خشونت نوجوانان در کشورهای غربی و ایران گفت: تفاوت خشونت در کشورهای مختلف در نوع سلاح است. در کشورهای غربی بیشتر از سلاحهای گرم استفاده میشود چون افراد میتوانند اجازه حمل اسلحه گرم بگیرند اما در کشور ما خشونتها اغلب با بهرهگیری از سلاحهای سرد صورت پذیرفته است.
محمدی درباره نکات مثبت این کتاب گفت: نویسندگان در این کتاب علاوه بر اینکه به معرفی علمی ابزارها پرداختهاند، چگونگی مصاحبه گرفتن و نوشتن گزارشها برای ارسال به دادگاه را نیز برای روانشناسان مطرح کرده و با بیان مثالهای فراوان به شرح موضوع پرداختهاند.
هدف عمده این کتاب در مقدمه آن، پر شدن شکاف بین علم و عمل در سنجش و مهار خشونت در نوجوانان بیان شده است. نویسندگان معتقدند از نظر آماری فراوانی قتل و دیگر اشکال خشونت نوجوانان، در طول دهه گذشته به طور چشمگیری کاهش یافته است اما کارهای بسیاری باقی مانده که باید انجام شود.
در متن پشت جلد کتاب آمده است: این کتاب درباره سنجش خطر است، اما مهمتر از آن به پیشگیری از خشونت میپردازد. سنجش خطر و سنجش مهار میباید کاری یکپارچه و مکمل هم باشد.
این کتاب در سه بخش اصلی نوشته شده که به مباحثی چون «شناخت خشونت در نوجوانان»، «سنجش خطر خشونت در نوجوانان» و «درمان و مداخله» پرداخته شده است.
«سنجش و مهار خطر خشونت در نوجوانان» اثر رندی بورام و دیوید ورهاگن با ترجمه عطاالله محمدی در 288 صفحه و به بهای هفت هزار و 900 تومان و با شمارگان 1100 نسخه از سوی انتشارات ارجمند روانه بازار کتاب شده است.
دوشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۲
نظر شما