سه‌شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۰
زنوزی جلالی: نمایشگاه کتاب تریبونی برای معرفی فرهنگ و ادبیات است

فیروز زنوزی جلالی دنیای امروز را دنیای ارتباطات دانست و گفت: ما باید با استفاده از تریبون نمایشگاه کتاب، صدای فرهنگ و ادبیات خود را به گوش جهانیان برسانیم.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، زنوزی جلالی در گفت‌وگو با ستاد اطلاع‌رسانی بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، با بیان این‌که تداوم نمایشگاه کتاب در طول ۲۵ سال را باید به فال نیک گرفت، گفت: این نمایشگاه کانون توجه مردم و اهالی قلم است و همه قشر‌ها در این رویداد گرد هم می‌آیند. از سویی نشست‌های تخصصی و برنامه‌های جنبی نمایشگاه نیز به طور شایسته برگزار می‌شوند.

نویسنده «قاعده بازی» با اشاره به این‌که نمایشگاه کتاب نباید تنها ویترین و فروشگاه باشد، افزود: نمایشگاه یک فرصت است چراکه نمایندگانی از دیگر کشور‌ها به ایران می‌آیند و ما می‌‎توانیم در این روزها، آثار برگزیده و کارشناسی‌شده‌ خود را در معرض دید آن‌ها قرار دهیم.

به اعتقاد زنوزی جلالی، می‌توان با مغتنم شمردن فرصت، ارتباط یک طرفه ادبیات ایران با جهان را به ارتباطی چند جانبه و تعاملی بدل کرد؛ چراکه کشورهای دیگر به شدت متقاضی و مشتاق ادبیات داستانی ایران‌اند.

وی در این باره اضافه کرد: در طول سال‌های اخیر گام‌هاي ارزشمندي در زمینه ادبیات داستانی برداشته شده و از سویی ما با حضور پررنگ زنان در عرصه نویسندگی داستان روبه‌رو شده‌ایم که باید از تمام این قابلیت‌ها استفاده کرد.

این نویسنده تاکید کرد: امیدوارم با رسیدن به ربع قرن برگزاری نمایشگاه کتاب با مدیریت اصولی و درست، جای خالی این ارتباط چند جانبه و تعاملی نیز پر شود. دنیای امروز، دنیای ارتباطات است و ما باید با استفاده از تریبون نمایشگاه کتاب صدای فرهنگ و ادبیات خود را به گوش جهانیان برسانیم.

زنوزی جلالی در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با تجدید چاپ کتاب‌های «قاعده بازی»، «مخلوق»، «باران بر زمین سوخته» و «اپیزود دوم جنگ نیروی دریایی» در نمايشگاه حاضر خواهد بود. 

نمایشگاه کتاب شاهد رشد و بالندگی است
معصومه آباد، عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر در آستانه برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، گفت: با وجود مشکلاتی که هر ساله پیش روی برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب وجود دارد اما باز شاهد رشد و بالندگی این نمایشگاه در طول ادوار گذشته بوده‌ایم.

آباد با اشاره به جایگاه نمایشگاه کتاب در عرصه بین‌الملل با وجود محدودیت‌های ارتباطی و شرایط سیاسی حاکم، توضیح داد: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با وجود این‌که نسبت به دیگر کشور‌ها محدودیت‌هایی را داراست اما به دلیل استقبال گسترده مخاطبان توانسته جایگاه قابل قبولی داشته باشد.

وی بازدید روزانه بیش از ۵۰۰ هزار نفر از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را نشانه فرهیختگی و فرهنگ غنی مردم ایران دانست و افزود: از تمام سازمان‌ها و نهادهای مرتبط انتظار می‌رود تا با جدیت هرچه تمام‌تر اقدام به برطرف کردن مشکلات و معضلات پیش‌روی برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب کنند.

این عضو شورای شهر با اشاره به تلاش بیشتر برای موفقیت در بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب عنوان کرد: باید جهانیان را آگاه کرد که مردم ایران با وجود شرایط اقتصادی حاکم در جامعه، برای مقوله کتاب و کتاب‌خوانی ارزش قایل‌اند و از صرف هزینه در این امر کوتاهی نمی‌کنند.

وی همچنین با اشاره به جلسه‌ مشترک مسوولان اجرایی نمایشگاه با برخی از اعضای شورای شهر بیان کرد: در این جلسه اعضای شورای شهر و نمایندگان سازمان‌های مرتبط مانند پلیس راهنمایی و رانندگی، اورژانس، نیروی انتظامی و... به همراه اعضای کمیته اجرایی بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران به بررسی و رفع مشکلات سال‌های گذشته پرداختند.

آباد پیشنهاد کرد تا با بهره گرفتن از غرفه‌ای براي فروش کتاب‌های دست دوم در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به چرخه گردش کتاب در کشور کمک شده تا مخاطبان بیشتری بتوانند از مزایای تهیه کتاب با قیمت مناسب‌تر بهره‌مند شوند.

وی در پایان سخنانش ایجاد فضای مناسب‌تر را یکی از اساسی‌ترین بحث‌های نمایشگاه کتاب عنوان کرد و افزود: در یک فضای مناسب‌تر، ناشران می‌توانند با آسودگي بیشتری به عرضه محصولات خود بپردازند.

بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با پیام «ربع قرن جهاد فرهنگی» از ۱۳ تا ۲۳ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۱ در مصلاي بزرگ حضرت امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها