شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۶
كتاب ماه دين به شماره 175 رسيد

جديدترين شماره كتاب ماه دين، متتشر شد. «مكاتب حديثي ماوراءالنهر»، «ابليس به روايت‌هاي متفاوت» و «نگاهي سنجش‌گرانه به كتاب الهيات و عقايد در اسلام»، از جمله مطالب يكصد و هفتاد و پنجمين شماره كتاب ماه دين است.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، سردبير اين نشريه در «سرآغاز» با اشاره به دو رخداد مهم ارديبهشت‌ماه يعني برگزاري نمايشگاه كتاب و شهادت آيت‌الله مرتضي مطهري، مي‌نويسد: «در ارديبهشت به بهانه رخداد نخست، فكر و ذهن مي‌تپد كه از رهاورد‌هاي نو و گل‌هاي تازه بوستان كتاب بجويد و با يادكرد خاطره به خون نشستن مطهري دل با دو دست خود اين جوانه اميد را مي‌پرورد كه ديگر مباد مصاف گلوله و كتاب در اين ديار و هر ديار.»

مقاله «ابليس به روايت‌هاي متفاوت»، نقد و بررسي جامعي است از كتاب «ابليس، عاشق يا فاسق؟» نوشته «مهدي كسباني‌زارع» كه عبد‌الله صلواتي آن را بررسي كرده است.

وي در بخشي از نقد خود مي‌نويسد: «آثار پيرامون ابليس‌شناسي در عرفان، نوعاً با تفكيك ساحت ارتباطي ابليس با خدا و ساحت ارتباطي او با خلق در صدد برآمده‌اند تا ستايش عرفا را به ساحت نخست و نكوهش آن‌ها را به ساحت دوم ابليس اسناد دهند، كار درخور تحسيني كه در كتاب ابليس، عاشق يا فاسق؟ رخ داد آن است كه مولف فاضل آن با شجاعتي عالمانه و تحليل‌ها و تبيين‌هايي روشنگرانه قدم به ساحت نخست گذاشته و استدلال‌هاي عارفاني چون عين‌‌القضات را در ستايش و تقديس از ابليس، مورد نقد و بررسي قرار داده است؛ و نشان داده است كه به صرف تفكيك دو نگرش مابعد‌الطبيعي و اخلاقي نمي‌توان يكسره از تقديس و ستايش ابليس در ساحت مابعد‌الطبيعي سخن گفت.»

در كتاب ماه دين ارديبهشت‌ماه، «ياسر ميردامادي» نگاهي سنجش‌گرانه به كتاب «الهيات و عقايد در اسلام» دارد. «جفري‌ هالورسون» در اين اثر به موضع دين‌شناسانه اخوان‌المسلمين به‌عنوان موضعي گشوده و ميانه‌رو نسبت به تحولات جهان جديد مي‌نگرد. به نظر او دشمن آزادانديشي در جهان اسلام نه الهيات اشعري كه رويكرد الهيات گريزانه‌ و نص‌گرايانه اهل حديث و اثريّه است.

ميردامادي در نقد خود پس از آن‌كه خلاصه‌اي از 9 فصل كتاب را از نظر مخاطب مي‌گذراند، مي‌نويسد: «نويسنده در اين اثر هيچ اشاره‌اي به يكي از مهمترين پايه‌هاي الهيات اشعري، يعني حسن و قبح شرعي افعال نمي‌كند. همين نظر اشاعره در باب نسبيت دين و اخلاق است كه موجب شده در باب گشودگي الهيات اشعري نسبت به تحولات جديد ترديد روا داشته باشد.»

بخش «جستار» اين شماره كتاب ماه دين به «شاه‌بيت هنر مطهري» پرداخته است. مقاله‌ا‌ي كه  در آن سيد‌هدايت جليلي‌پويشي در تاثيرات مجاهدت‌هاي علمي و عملي استاد مطهري بر انديشه‌هاي ديني امروز، نشاط فرهنگ اسلامي و بنياد‌هاي فكري انقلاب اسلامي داشته است.

وي در بخشي از مقاله خود مي‌نويسد: « آنچه مطهري را مطهري كرده است، عدم تصلّب او به يك رويكرد و بلكه تنوع رويكرد‌هاي او به مقوله دين است و سرّ عدم توفيق كثيري از عالمان ديني را و از اين روست كه مطهري با ديگران تمايز اساسي مي‌يابد.»

يكصد و هفتاد و پنجمين شماره ماهنامه تخصصي اطلاع‌رساني و نقد و بررسي كتاب با عنوان «كتاب ماه دين» در 120 صفحه و به بهاي 15000 ريال روانه بازار نشر شد.

اين مجله به اهتمام خانه كتاب و به سردبيري سيدهدايت جليلي منتشر مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط