به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) غلو در طول تاريخ پديدهاي طبيعي ميان مسلمانان و پيروان ديگر اديان يا حتي ايدئولوژيهاي غيرديني به شمار آمده است. اين پديده در ميان اهل سنت و شيعيان نيز رواج داشت.
جويا جهانبخش در جديدترين كتاب تاليفياش با عنوان «سه گفتار در باب غلوپژوهي» غاليان و غلوگري در ميان شيعيان را بررسي كرده است. به اعتقاد او غلو كردن تنها منحصر به نسبت خدايي دادن نيست، بلكه اگر مفاهيم و مواردي كه مورد تاييد عقل و شرع نيستند، به اين افراد نسبت داده شوند نيز مصداقي از غلو را خواهيم داشت.
كتاب «سه گفتار در باب غلوپژوهي» را انتشارات اساطير منتشر كرده است.
اين پژوهشگر دين و عرفان درباره تصحيحي كه از وي زير چاپ است به ايبنا توضيح داد: اين اثر، يك متن كهن فارسي با عنوان «ضياء الشهاب» است كه با همكاري دو نفر ديگر تصحيح آن را به انجام رسانديم.
وي افزود: اين كتاب كه اكنون مراحل نهايي انتشار را در ميراث مكتوب ميگذراند، شرحي بر «شهاب الاخبار» از كتابهاي مشهور حديثي است. اين اثر مجموعهاي از احاديث نبوي را دربر ميگيرد. مولف «شهاب الاخبار» را نميشناسيم، زيرا نامي از او در نسخه نيامده است.
جهانبخش به قدمت «ضياء الشهاب» اشاره كرد و گفت: اين شرح، بسيار قديمي است و به نظر ميرسد متعلق به 700 يا 800 سال پيش باشد. اين اثر به لحاظ زبانشناختي و محتوايي اهميت زيادي دارد، زيرا به زبان فارسي كهن نوشته شده است و احاديث نبوي را شامل ميشود.
اين مصحح ادامه داد: حسن عاطفي و عباس بهنيا، دو تن از پژوهشگران كاشاني، همكاران من در اين تصحيح بودند كه البته من هيچ يك از آنها را نديدهام. بخشي از كار توسط آنان انجام شد و ميراث مكتوب بخشي از كار تصحيح را نيز به من سپرد.
یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۶:۵۳
نظر شما