یکشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۹:۵۳
كتاب‌های نفیس می‌توانند معرف فرهنگ، تمدن و دستاوردهای نظام اسلامی باشند

سيدمحمد حسینی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اختتاميه دومين جشنواره بین‌المللی كتاب‌هاي نفيس و هنري با تاکید بر تعيين شاخص‌هاي كيفي کتاب‌های نفيس و هنري،این کتاب‌ها را معرف فرهنگ، تمدن، تاریخ و دستاوردهای نظام اسلامی در جهان دانست و گفت: بايد با برگزاري اين جشنواره‌ها، با ديگر كشورها به‌ويژه كشورهاي همسايه كه با زبان فارسي مشتركاتي دارند، تبادل فرهنگي داشته باشيم./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، آيين پاياني دومين جشنواره بین‌المللی كتاب‌هاي نفيس و هنري، ساعتي پيش با حضور سيدمحمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، رسول جعفريان، ریيس مركز اسناد و كتابخانه مجلس شوراي اسلامي و علي‌اكبر اشعري، ریيس شوراي سياستگذاري اين جشنواره در عمارت قديم مجلس شوراي ملي برگزار شد.

حسيني در ابتداي اين مراسم با تقدير و تشكر از كساني كه در حوزه كتاب‌هاي نفيس و هنري فعاليت مي‌كنند، گفت: در اين جشنواره كار ارزشمندي صورت گرفته و شاخص‌هاي كيفي كتاب نفيس تعيين شده اند.

وي ادامه داد: نبايد اين‌گونه باشد كه هر فرد بر اساس سليقه‌هاي شخصي به كتاب خود عنوان نفيس بدهد. با تعيين شاخص‌هاي كيفي، رقابت مثبتي در اين زمينه ايجاد مي‌شود.

رییس شورای فرهنگ عمومی كشور با بيان اين‌كه ايرانيان همواره تلاش كرده‌اند كارهايشان را با هنر آميخته كنند، ادامه داد: این حركت، تاثیرگذاری و ماندگاری بیشتری دارد، وقتی قرآنی با هنرمندی آراسته می‌شود، افراد در حفظ و نگهداری آن دقت لازم را به خرج خواهند داد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به برگزاری جشنواره ملی خلیج فارس اشاره كرد و گفت: ‌آثاری در این باره تهیه شده كه در برگیرنده موضوع هاي مهم و تاثیرگذاری اند و می‌توان از آن‌ها به عنوان هدیه بهره گرفت.

حسيني با اشاره به اين‌كه صرف پرداختن به محتوا كافي نيست، تصريح كرد: بايد ظاهر هم جذاب باشد؛ همان‌گونه كه در قرآن علاوه بر زيبايي در محتوا، زيبايي در شكل و ظاهر نيز در نظر گرفته شده است.

وزير ارشاد با اشاره به نزديك بودن برگزاري نمايشگاه كتاب، گفت: بايد در اين نمايشگاه براي كتاب‌هاي نفيس نيز جايگاه خاصي در نظر بگيريم و آماده دريافت پيشنهادها در اين حوزه هستيم.

وي اضافه كرد: سال گذشته نيز پيشنهادي براي اختصاص بخشي مجزا به دانشنامه‌ها داشتيم كه اجرایی شد و امسال نيز مي‌توانيم اين جايگاه را براي كتاب‌هاي نفيس و هنري در نظر بگيريم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، برگزاري اين جشنواره را در راستاي فرهنگ‌سازي مردم مؤثر دانست و افزود: علاوه بر اين‌كه با برگزاري اين جشنواره از فعالان اين عرصه تقدير مي‌شود، به نوعي نيز فرهنگ‌سازي براي مردم صورت گرفته و موجب مي‌شود تا رسانه‌ها به اين مقوله بيشتر توجه كنند.

وي با اظهار امیدواری از این‌که كتاب‌هاي نفيس می‌توانند معرف فرهنگ، تمدن، تاريخ و دستاوردهاي نظام باشند، گفت: ما در اين زمينه گام‌هاي بلندي برداشته ايم و امروز فعاليت‌هاي هنري ايران موجب حيرت جهانيان شده اند.

وزیر ارشاد با تأكيد بر فعاليت بيشتر در اين عرصه افزود: هرچه در اين زمينه كار كنيم كم است و مردم ما از ديرباز جايگاه ويژه‌اي را براي هنرمندان قايل بوده‌اند.

وي با اشاره به بهره‌گيري از ابزارهاي هنري براي افزايش مطالعه گفت: بايد از جاذبه‌هاي بصري و هنري براي افزايش مطالعه استفاده كنيم.

حسینی در پايان سخنانش اظهار كرد: بايد با برگزاري اين جشنواره‌ها با ديگر كشورها، به‌ويژه كشورهاي همسايه كه با زبان فارسي آشنايي دارند تبادل فرهنگي داشته باشيم. ما مي‌توانيم در قالب‌هاي گوناگون و با بهره‌گيري از ابزارهاي مختلف، فرهنگ و هنر خود را ارايه كنيم.

وی همچنین گفت كه در جهان اسلام علاقه‌مندی بسیاری برای دانستن درباره ایران وجود دارد، بنابراین می‌توان در قالب‌های گوناگون هنری و ابزارهای مختلف، این رسالت تاریخی را به انجام رساند.

مراسم اهدای جوایز دومین جشنواره بین‌المللی كتاب‌های نفیس و هنری، عصر يكشنبه دهم ارديبهشت در عمارت قدیم مجلس برگزار شد.

برنامه رونمایی كتاب «گفت‌وگو با قبیله چاپ» به قلم اسماعیل دمیرچی نيز در همين مراسم صورت گرفت. 

گزارش‌ها و خبرهاي تکمیلی این مراسم متعاقبا منتشر می‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها