به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از نيويورك تايمز، وقتي پرزيدنت جان.اف. كندي بر اثر شليك چند گلوله درگذشت، ليندون بي.جانسون معاون او به عنوان رييس جمهوري آمريكا شروع به كار كرد. او دوره كندي را به پايان رساند و در دور بعدي نيز به عنوان رييس جمهور آمريكا انتخاب شد.
به عنوان سناتوري از تگزاس، جانسون شايد سرشار از قدرتي باورنكردني در زمينه قانونگذاري يا مقابله با آن بود. به عنوان معاون رييس جمهور، اما او تاثير چنداني در امور نداشت، و به نظر مي رسيد در سياست ملي نقشي نداشته باشد.
اما معاون خود او هوبرت همفري از مينه سوتا همان تجربيات او را پشت سر گذاشت و پس از خروج از سنا به عنوان معاونت رياست جمهوري همان مسير را طي كرد.
چهارمين جلد از كتاب «گذرگاه قدرت» نوشته رابرت كارو دربرگيرنده بيوگرافي و چگونگي قدرت گرفتن جانسون است.
اين نويسنده در جلدهاي قبلي بسيار جنجالي، كلي و استادانه اين ماجرا را مورد بررسي قرار داده است. در سال 1974 كارو قدرت بيوگرافي نويسي را با كتاب «كارگزار قدرت» در آمريكا تغيير داد و با نوشتن كتابي با بيش از هزار صفحه، درباره رابرت موسز طراح زندگي شهري نيويورك مسير جديدي را در اين زمينه شروع كرد.
اين كتاب جوايز متعددي برد و سال ها به فروش خود ادامه داد و موجب شد تا ناشران به قدرت بيوگرافي واقف شوند. اما ناگهان كتابهاي طولاني درباره شخصيتهاي بينالمللي كمتر شناخته شده توجه ناشران را جلب كرد و روزنامهنگاران تحقيقي مثل كارو كه خود در آن زمان گزارشگر روزنامه بود، در جايگاه بيوگرافي نويسان قرار گرفتند و قدرت را از دست دارندگان مدرك دكتري در رشته تاريخ بيرون آوردند.
كارو در اين كتاب چهار جلدي، تصويري تيره و حسي از جانسون تصوير كرده است. نوشتن اين پروژه 36 سال از عمر كارو را به خود اختصاص داد و هنوز هم به سرانجام نرسيده چون جلد پنجم اين كتاب نيز بايد نوشته شود.
در قلب كتاب چهارم كارو سالهاي 1958 تا 1964 را بررسي كرده و بر ماجراي رسيدن جانسون به كاخ سفيد در غياب كندي تمركز كرده است. اين كه او چگونه توانست استوار و باثبات به مردمي كه دچار شوك شده بودند، قوت قلب بدهد و آنها را به زندگي بازگرداند و اين كه او چگونه از ظرفيت مهارتهاي سياسي استفاده برد تا از نيروي ايجاد شده با مرگ كندي بتواند براي تصويب قوانین متعددی در زمینه حقوق مدنی، آموزشی و رفاهی در مجلس سنای آمریکا استفاده كند و سياست تلاش برای مبارزه با فقر را که از آن با عنوان «جنگ علیه فقر» یاد ميکرد، در دستور کار قرار دهد.
كارو با تلاشي 36 ساله و با مصاحبهها و بحثهاي متعدد و با بررسي آرشيو و مدارك به صورتي خستگي ناپذير كار نوشتن اين كتاب را پيش برده است.
اين مجموعه با كتاب «نقشه قدرت» در سال 1982 شروع شد و با قدرت او در روايت تاريخ با بررسي اسناد و مدارك مخاطبان زيادي به دست آورد. اين مبحث در كتاب دوم كه با عنوان «معاني صعود» در 506 صفحه در سال 1990 منتشر شد، دنبال شد. او در جلد سوم اين مجموعه با عنوان «استاد سنا» كه در سال 2002 منتشر شد، به تحسين قوانيني ميپردازد كه جانسون از قدرت براي تصويب آنها استفاده كرد و به ترسها و شكست هاي او توجه مي كند و نياز او براي مورد توجه بودن از سوي بالا دستيها و تسلط بر زيردستانش را زير ذره بين ميبرد تا نشان دهد كه نقش شخصيت در زندگي سياسي و شكل دادن به تاريخ چه اندازه است.
در جلد چهارم كارو تنها دوره معاون رياست جمهوري بودن جانسون و ماه هاي اوليه رياست جمهوري او را بررسي كرده و قرار است در جلد بعدي به رياست جمهوري او و نقش همفري بپردازد. هوبرت در جلد جديد در دوره سناتوري اش در مينه سوتا زير ذره بين كامو قرار مي گيرد.
رابرت آلن كارو متولد 1935 براي نوشتن اين بيوگرافي ها برنده جايزه پوليتزر و جايزه كتاب ملي شده و جايزه فرانسيس پاركم را كه از سوي انجمن تاريخدانان آمريكا اهدا ميشود، به خود اختصاص داده است.
كتاب «گذرگاه قدرت: سال هاي ليندون جانسون» نوشته رابرت اي.كارو در 712 صفحه با تصوير، از سوي انتشارات آلفرد اي. ناپف به قيمت 35 دلار منتشر شده است.
سهشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۶:۲۳
نظر شما