حميدرضا فراهاني، پژوهشگر جنگ كه در اولين روز از نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران در غرفه مركز اسناد و تحقيقات دفاعمقدس حضور داشت، تاكيد كرد: آثار اين مركز غالباً مورد استفاده محققان قرار ميگيرند چون رويكرد اين كتابها مستند پژوهشي است و نگاهي عقلاني به جنگ دارد.-
فراهاني در گفتوگو با خبرنگار ايبنا اظهار كرد: آثاري كه در مركز اسناد و تحقيقات دفاعمقدس منتشر ميشوند، غالباً مورد استفاده محققان و پژوهشگران قرار ميگيرند چون رويكرد اين كتابها مستند و پژوهشي است و نگاهي عقلاني به جنگ دارند.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ايبنا درباره بايدها و نبايدهاي تشكيل گروه جامعهمحور در مركز اسناد و تحقيقات دفاعمقدس گفت: كتابهايي كه اين گروه در حوزه خاطره و زندگينامه شهدا منتشر ميكنند، پلي ارتباطي ميان مركز اسناد و تحقيقات دفاعمقدس و جامعه ايجاد ميكند. اما بايد توجه داشت كه اين موج، باعث تغيير گفتمان مركز نشود.
اين پژوهشگر جنگ با اشاره به فعاليت ديگر ناشران در حوزههای داستان و خاطره دفاعمقدس تاكيد كرد: انتشار اينگونه كتابها توسط ناشراني مانند سورهمهر انجام ميشود، اما آن چيزي كه نسلهاي آينده را جذب خواهد كرد، فضاي تحقيقاتي و عقلاني دفاع مقدس است.
فراهاني در ادامه، مجموعه كتابهاي «روزشمار جنگ ايران و عراق» را نمونهاي از اين آثار معرفي كرد و افزود: تاثير جنگ بر نظامهاي منطقهاي، بينالمللي و بازتاب آن بر جنگ ايران و عراق و تاثير دفاعمقدس در سطح ملي، منطقهاي و بينالمللي، گوشهاي از مباحث مطرح شده در اين مجموعه مستند جنگ است كه براي مخاطبان جوان جذاب خواهد بود.
راوي لشكرهاي 14 ثارالله(ع) و 7 وليعصر(عج) در دوران هشت سال دفاعمقدس، درباره تدوين مجزاي روزشمارهاي جنگ ايران و عراق در سپاه و ارتش تصريح كرد: هر سازماني مخاطب و علاقههای خاص خود را دارد اما به نوعي فاصله سندي با هم داريم.
فراهاني با انتقاد از همكاري نكردن متوليان اسنادي دفاعمقدس براي تبادل مدارك و اسناد جنگ با يكديگر عنوان كرد: درست است كه هر سازمان، جنگ را از نگاه خودش مينويسد اما مخاطب با مقايسه هر دو سو ميتواند تصويري كامل از حقيقت جنگ به دست آورد.
بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا ۲۳ اردیبهشت در مصلای امامخميني(ره) برپاست.
نظر شما