پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۵
برگزاری مراسم «ربع قرن جهاد فرهنگی» در آستانه ولادت حضرت زهرا(س)

مراسم گرامیداشت ربع قرن برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در آستانه جشن ولادت حضرت زهرا (س) با حضور علی لاریجانی، ريیس مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود. در خاتمه مراسم آسمان تهران از فضای مصلا نورافشانی خواهد شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، مراسم گرامیداشت «ربع قرن جهاد فرهنگی» همزمان با سالروز ولادت حضرت زهرا (س) با حضور علی لاریجانی، ريیس مجلس شورای اسلامی و بهمن دری، ريیس این دوره از نمایشگاه سه شنبه (۱۹ اردیبهشت)، ساعت ۱۸ برگزار می‌شود.

در این مراسم که نگاهی به ۲۴ دوره برگزاری نمایشگاه کتاب دارد از برخی برگزیدگان دوره‌های گذشته تجلیل به عمل می‌آید. همچنین اجرای گروه سرود حنانه و تواشیح از دیگر برنامه‌های این روز است.

در خاتمه این مراسم که روی پشت بام شبستان برگزار می‌شود، از محل مصلای بزرگ امام‌خمینی (ره) آسمان تهران نورافشانی خواهد شد.

حضور نویسندگان دفاع مقدس در غرفه نشر شاهد
نشر شاهد در نظر دارد در جریان برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در راستای اشاعه فرهنگ دفاع مقدس نشست‌های موضوعی را با حضور نویسندگان ادبیات دفاع مقدس برگزار کند.

نشر شاهد در این دوره از نمایشگاه، اقدام به برگزاری مسابقه کتابخوانی کرده است. این انتشارات هر سال همزمان با برپایی نمایشگاه کتاب تهران مسابقه کتابخوانی در حوزه کتاب‌های موضوعی شهدا و دفاع مقدس برگزار می‌کند که به برگزیدگان آن هدایایی چون کمک هزینه سفر حج عمره، سفر به عتبات عالیات اهدا می‌شود.

نشر شاهد در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با ۲۱۰ عنوان کتاب که ۴۰ عنوان آن چاپ نخست است، حضور دارد.

همچنین این نشر در نظر دارد تا در زمان برگزاری بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نشست‌هایی با حضور نویسندگانی چون داوود امیریان، رحیم مخدوسی، احمد دهقان و... برگزار کند.

روایت مصیبت‌های زن فلسطینی در فضای باز نمایشگاه کتاب تهران
موسسه روایت فتح در راستای دفاع از حقوق ملت مظلوم فلسطین اقدام به اجرای نمایش صحنه‌ای و مصیبت‌های یک زن از غزه در فضای باز بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، کرده است. 

این نمایش هر روز در آیتم‌های ۵ تا ۶ دقیقه‌ای در فضای باز نمایشگاه برگزار می‌شود.

موسسه انتشاراتی روایت فتح با ۱۲۲ کتاب منتشر شده در سال ۹۰ در نمایشگاه شرکت کرده است.

کتاب‌های این موسسه اغلب در حوزه مقاومت اسلامی، بیداری اسلامی، دفاع مقدس و به زبان‌های عربی، انگلیسی، ترکی و لاتین است که تنها جنبه نمایشگاهی دارند. 

رونمایی از تمبر «ربع قرن جهاد فرهنگی»
تمبر «ربع قرن جهاد فرهنگی» که به مناسبت برگزاری این دوره از نمایشگاه تهیه شده است، شنبه، ۱۶ اردیبهشت با حضور مسوولان نمایشگاه رونمایی می‌شود.

طراح این تمبر محسن یوسفی است که در طرح آن از المان‌های برجسته ۲۴ دوره گذشته نمایشگاه کتاب الهام گرفته است. همچنین در این طرح، سیر صعودی دوره‌های برگزاری نمایشگاه کتاب با نماد «سیمرغ» به نمایش درآمده است.

استمرار «جهاد فرهنگی» در طول سال
یک نویسنده معتقد است فعالیت‌های فرهنگی باید در طول سال با سعی و تلاش زیاد جریان داشته باشد و ما در ‌‌نهایت نتیجه نهایی آن را در رویدادی چون نمایشگاه کتاب ببینم.

عبدالمجید نجفی نویسنده در گفت‌وگو با ستاد اطلاع رسانی بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، استمرار نمایشگاه را مثبت ارزیابی و گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در طول ۲۵ سال گذشته با تمام فراز و فرودهایی که پیش رو داشته و با وجود تمام نقطه ضعف‌هایی چون محل برگزاری، چیدمان غرفه‌ها، ترافیک و... به کار خود ادامه داد و نفس این استمرار و پابرجایی ستودنی است.

وی ضمن مثبت خواندن پیام این دوره از نمایشگاه با عنوان «ربع قرن جهاد فرهنگی» افزود: البته نباید تصور کنیم پس از ۲۵ سال به سقف ایده‌آل و چشم‌اندازهای خود رسیده‌ایم و همه فعالیت‌های فرهنگی‌مان در نمایشگاه کتاب خلاصه شود.

به اعتقاد این نویسنده فعالیت‌های فرهنگی باید در طول یک سال با سعی و تلاش زیاد جریان داشته باشد و ما در ‌‌نهایت نتیجه نهایی آن را در رویدادی چون نمایشگاه کتاب ببینم.

نویسنده «دختری به نام پریا» در این باره توضیح داد: به نظر من استمرار این «جهاد فرهنگی» در طول یک سال بهتر است تا این که در طول ۱۰ روز ناشران غرفه‌هایی اجاره کنند و صرفا به دنبال فعالیت‌های اقتصادی باشند. البته اقتصاد مساله مهمی در چرخه فرهنگ است اما فعالیت اقتصادی صرف، چندان موثر نیست.

عبدالمجید نجفی در بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، کتاب‌های «مهتاج» و «هدف؛ بامداد مقابل» را از سوی نشر قطره و «پسر کوهستان» را از سوی منادی تربیت عرضه کرده است. همچنین تجدید چاپ «سمفونی سیب‌زمینی‌ها» و «گمشدگان جنگل آیسولان» از این نویسنده عرضه شده است. 

جایگاه دايمی نمایشگاه کتاب باید معرف فرهنگ ایرانی اسلامی باشد
یک نویسنده با تاکید بر ضرورت تاسیس یک محل دايمی برای نمایشگاه کتاب گفت: این ‌جایگاه باید در کنار تمام امکانات رفاهی، معرف فرهنگ ایرانی اسلامی باشد.

محمدعلی گودینی، نویسنده تقدیر شده جایزه جلال آل احمد در گفت‌وگو با ستاد اطلاع رسانی بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، با اشاره به ۲۵ ساله شدن این رویداد فرهنگی گفت: متاسفانه با وجود تمام مزایا و ویژگی‌های مثبت نمایشگاه، این اتفاق بزرگ بعد از ۲۵ سال بدون خانه است.

وی افزود: البته تنها مشکل بی‌خانمانی مربوط به نمایشگاه کتاب نیست و نمایشگاه‌های فرهنگی چون نمایشگاه قرآن، کتاب دفاع مقدس و... نیز با چنین مشکلی روبه‌رو هستند.

به گفته این نویسنده، اگر به ربع قرن جهاد فرهنگی معتقد هستیم، باید با هزینه چند میلیاردی جایگاهی درخور نمایشگاه کتاب تعبیه کنیم.

نویسنده «تالار پذیرایی پایتخت» ادامه داد: جایگاه نمایشگاه کتاب جدا از امکانات رفاهی و در نظر گرفتن تمام ویژگی‌های لازم، باید نشانه‌هایی از هنر ایرانی-اسلامی داشته باشد و بتوان آن را نمادی از فرهنگ ایران اسلامی دانست.

وی در پایان سخنانش تاکید کرد: اگر برای نمایشگاه پیام «ربع قرن جهاد فرهنگی» را در نظر گرفته‌ایم، باید از همین پیام در پی افزایش سرانه مطالعه و ارتقای سطح فرهنگ باشیم.

محمدعلی گودینی امسال در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با چاپ سوم کتاب «تالار پذیرایی پایتخت»، چاپ دوم «آسمان پرستاره»، رمان «سرباز وطن»، «ترکش‌های دوقلو» و «آواز گلدره» حضور دارد.

برپایی نمایشگاه کتاب برآوردن نوعی نیاز فرهنگی است
یک شاعر گفت: نمایشگاه کتاب فضای خوبی را فراهم می‌کند اما این حرکت باید دامنه‌دار باشد و ادامه یابد تا کتاب وارد زندگی مردم و جامعه شود.

هادی جان‌فدا، شاعر آیینی و مدیر انجمن شعر استان البرز در گفت‌وگو با ستاد اطلاع رسانی بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، درباره نمایشگاه کتاب و دستاوردهای آن طی ۲۵ سال گذشته، بیان کرد: تاثیرگذاری نمایشگاه کتاب بدان حد است که وقتی وارد اردیبهشت ماه می‌شویم، منتظر آن هستیم و این نمایشگاه در اذهان اهالی قلم و مردم جای دارد.

وی با اشاره به این که نمایشگاه کتاب فرصت بسیار خوبی برای دسترسی آسان به کتاب‌ها به ویژه کتاب‌های نایاب است، گفت: از طرفی هزینه‌های بالای کتاب‌های خاص و مرجع، سبب می‌شود که برخی از اهالی قلم از پس هزینه‌های بالا برنیایند.

وی با تاکید بر این‌که نمایشگاه کتاب در راستای برآوردن نیاز مردم است اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله دارد، گفت: نمایشگاه کتاب وسیع بوده و همراه با حضور تجمیعی از ناشران بزرگ و کوچک کشور است که مورد استقبال اکثریت مردم قرار می‌گیرد. 

این شاعر اضافه کرد: برپایی نمایشگاه کتاب، برآوردن نوعی نیاز فرهنگی است که اقشار مرتبط با کتاب، سالی یک بار از همه انتشاراتی‌های بزرگ کشور استفاده کنند.

وی با اشاره به فضاسازی خوب در ایام نمایشگاه کتاب برای ارتقای فرهنگی مطالعه در کشور، گفت: نمایشگاه کتاب فضاسازی خوبی انجام می‌دهد اما همین که این ۱۰ روز تمام می‌شود، تب و تاب خواندن کتاب هم از سر مردم می‌افتد و فضای مطالعه مغفول می‌ماند؛ بنابراین اگر این حرکت دامنه‌دار باشد و ادامه یابد، کتاب وارد زندگی مردم و جامعه می‌‎شود.

بیست‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با پیام «ربع قرن جهاد فرهنگی» تا ۲۳ اردیبهشت در مصلای بزرگ حضرت امام خمینی (ره) ادامه دارد.

سایت نمایشگاه به نشانی www. tibf. ir قابل دسترس و شماره های تماس  ۹۰-۸۸۴۹۶۲۸۱ برای ارتباط با ستاد اطلاع رسانی نمایشگاه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها