شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۹
سردار رحیم‌صفوی از غرفه «ایبنا» در نمایشگاه کتاب دیدن کرد

سرلشگر یحیی رحیم‌صفوی، مشاور نظامی مقام معظم رهبری (شنبه 16 ارديبهشت) از غرفه خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بیست و پنجمین نمایشگاه بين‌المللي کتاب تهران دیدن کرد و از جدیدترین کارهای مکتوب خود با نام «جهان اسلام، كتاب اول» سخن گفت.-

رحیم‌صفوی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران ( ایبنا)، از جدیدترین کارهای مکتوب خود نام برد و توضیح داد: مجموعه کتابی با نام جهان اسلام در جهت شناخت مسایل سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و حتی نظامی ۵۷ کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی‌ است که ما آن‌ها را به شش منطقه تقسیم کردیم که منطقه نخست آن به شمال آفریقا و خاور میانه اختصاص دارد؛ ما آن کتاب را امسال با نام «جهان اسلام، کتاب اول» به چاپ می‌رسانیم.

وی اضافه کرد: این جلد از کتاب در مراحل نهایی است و برای یکی، دو ماه آینده آماده ارایه به بازار کتاب خواهد بود.

مشاور نظامی مقام معظم رهبری درباره محتوا و هدف این مجموعه گفت: شناخت این ۵۷ کشور اسلامی و همگرایی و همکاری میان این کشورها از هدف‌های این مجموعه است. این کتاب‌ها به عنوان یک منبع برای رشته‌هایی چون مطالعات اسلام به حساب می‌آید.

وی افزود: از ویژگی‌های این مجموعه این است که برای نمونه آمار اقصادی سال ۲۰۱۱ این کشورها را تا آمارهای جمعیتی و حتی بحث‌های گردشگری را در این مجموعه گنجاندیم و در کل ابعاد مختلف را در نظر می‌گیرد. ضمن آن‌که ابعاد سیاسی آن کشورها را در این مجموعه به طور دقیق آوردیم و به آخرین وضعیت سیاسی کشورها مثل مساله مصر هم اشاراتی داشته‌ایم.

سردار رحیم‌صفوی ادامه داد: این مجموعه کتاب‌ها با یک دید جدید که دید همگرایی در جهان اسلام است و تکمیل کننده کتاب قبلی با نام «وحدت جهان اسلام، چشم‌انداز آینده» است، آن کتاب به سه زبان انگلیسی، عربی و ترکی استانبولی ترجمه و در نمایشگاه کتاب تهران هم عرضه شد. این کتاب در ادامه راه آن کتاب تهیه می‌شود.

وی اضافه کرد: من به عنوان معلم جغرافیای سیاسی معتقدم که این ۵۷ کشور از ظرفیت‌های بالای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و ... برخوردارند و زمینه‌های همگرایی بالایی در این کشورها وجود دارد و این کشورها اگر یک شرایطی را طی بکنند در قرن حاضر می‌توانند تبدیل به یک قطب قدرتمند در جهان امروز شوند.

ما باید به کل جهان علم صادر کنیم
سردار رحیم صفوی در بخش دیگری از این گفت‌وگو گفت: پیش‌تر غربی‌ها نظریه‌پردازی می‌کردند، کتاب می‌نوشتند و ما هم این کتاب‌ها را ترجمه یا آن نظریه‌ها را در دانشگاه‌ها ترجمه می‌کردیم. حالا ما می‌خواهیم این سیر را برگردانیم و کتاب بنویسیم، نظریه‌پردازی کنیم و نظریات خود را در قالب بیداری اسلامی و تفکرات اسلامی نسبت به همه مسایل روز جهان در آینده به جهانیان عرضه و به کل جهان علم صادر کنیم.

وی در پایان سخنانش گفت: این دید جدیدی است که تصور می‌کنم استادان و نظریه‌پردازان ما این قابلیت را دارند و اگر با این دید کتاب بنویسند و ترجمه شود، به نظر می‌رسد یک جهاد علمی صورت خواهد گرفت.

بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران تا ۲۳ ارديبهشت در مصلای تهران از ساعت ۱۰ صبح تا هشت شب برپا خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها