دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۳
صفحه امروز؛ هفتم ماه «می»

رابیندرانات تاگور، ولادیسلاو ریمونت، رابرت براونینگ، پیتر کری، میشل روزن، آنجلا کارتر و جین ولف از نویسندگانی هستند که آفتاب زندگي‌شان در روزی مثل امروز طلوع یا غروب کرده است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این نویسندگان از افراد بنام در عرصه ادبیاتند و جوایز ادبی مهمی را از آن خود کرده اند.
 
رابیندرانات تاگور
امروز صدو پنجاه و یکمین سال تولد رابیندرانات تاگور شاعر، داستان نویس و نمایشنامه نویس بنگالی است. او در چنین روزی در سال 1861 در کلکته دیده به جهان گشود و در خانواده ای پر جمعیت اما با فرهنگ بزرگ شد. او نخستین شعرش را در 8 سالگی سرود و در 16 سالگی نخستین مجموعه شعرش را منتشر کرد. وی به دو زبان هندی و بنگالی شعر می سرود و نخستین آسیایی بود که توانست در سال 1913 جایزه نوبل را از آن خود کند. تاگور در اواخر قرن نوزدهم و اوايل قرن بيستم نقشي تعيين كننده در شناساندن ادبيات بنگالي به جهان داشت. او در کنار شعر مقالات سیاسی نیز می نوشت و نخستین کتاب سیاسی اش با نام «نهضت ملی» را در سال 1904 منتشر کرد. مجموعه پرآوازه شعر او به نام «گیتانجالی» در سال 1912 توسط خودش به انگلیسی نیز ترجمه شد و همین کتاب بود که جایزه نوبل را برایش به ارمغان آورد. تاگور بیش از 60 جلد از آثار منظومش را منتشر کرد و داستان های بزرگ، مقاله ها و نمایشنامه‌های او به بیشتر زبان های دنیا ترجمه شده است.
 
از آثار جاویدان او می توان «سلطان قصر سیاه»، «میوه جمع کن»، «اشعار خیبر»، «رشته‌های گسسته»، «نامه‌هایی به یک دوست»، «پیوند آدمی»، «مذهب بشر»، «شخصیت»، «نکاتی از بنگال»، «هدیه عاشق» و «چیترا» را نام برد. او دو بار به ایران سفر کرده و در سفر به تهران و شیراز با بسیاری از نویسندگان و شعرای ایرانی از جمله ملک‌الشعرای بهار آشنا شد. وی در تابستان 1941 برای همیشه آرمید. 

ولادیسلاو ریمونت
ولادیسلاو ریمونت رمان نویس لهستانی در چنین روزی در سال 1867 زاده شد. او کودکی را در تنهایی و فقر در مزارع لهستان گذراند. همین تجربه به او کمک کرد تا یکی از آثار برجسته اش را که مجموعه چهار جلدی «دهقانان» است خلق کند و با آن جایزه ادبی نوبل 1924 را از آن خود کند. این کتاب زندگی و رسوم روستاییان لهستانی را نشان می دهد. «کمدین»، «ارض موعود»، «خواب بیننده»، «پیش از طلوع آفتاب» و «آخرین پارلمان لهستان» از دیگر آثار وی هستند. ریمونت دسامبر 1925 از دنیا رفت. 

رابرت براونینگ
رابرت براونینگ شاعر و نمایشنامه نویس انگلیسی در چنین روزی در سال 1812 در کمبرول لندن چشم به جهان گشود. تسلط وی بر شعر دراماتیک وی را یکی از شاعران برجسته ویکتوریایی کرد. او برای مجموعه دوجلدی اش با عنوان «مردان و زنان» که در سال 1835 منتشر کرد بسیار شهرت یافت. از دیگر آثار وی می توان به «پولین»، «پاراسلوس»، «استرافورد»، «حلقه و کتاب» و مجموعه 7 جلدی «زنگ ها و انارها» اشاره کرد. وی دسامبر 1889 در ونیز درگذشت. 

پیتر کری
پیتر کری رمان نویس معاصر استرالیایی در چنین روزی در سال 1943 در ایالت ویکتوریای استرالیا به دنیا آمد. او از سال 1967 تا 1970 در لندن زندگی کرد و سه رمان نوشت که هرگز چاپ نشدند اما داستان های کوتاهش در همین دوران در مجله ها چاپ می شد. نخستین مجموعه کوتاه او با نام «مرد چاق» در سال 1974 منتشر شد و در سال 1977 دومین مجموعه داستانش به بازار آمد. او در سال 1981 نخستین رمانش با نام «برکت» را نوشت که او را تبدیل به چهره ادبی و مطرح استرالیا کرد و جایزه مایلز فرانکلین را که مهم ترین جایزه ادبی استرالیاست برایش به همراه آورد. در سال 1988 او با رمان «اسکار و لوسیندا» جایزه بوکر را برد و در سال 2001 برای دومین بار جایزه بوکر را با رمان «سرگذشت واقعی دارو دسته کلی» به خود اختصاص داد. «داستان عاشقانه سرقت» از دیگر آثار اوست که به فارسی نیز ترجمه شده است. 

میشل روزن
میشل روزن نویسنده و شاعر مشهور کودکان در چنین روزی در سال 1946 در لندن به دنیا آمد. او 140 کتاب و جوایز ادبی متعدد را در کارنامه ادبی اش دارد. وی عنوان پنجمین ملک الشعرای کودکان را در سال 2007 از آن خود کرد و این عنوان را تا سال 2009 داشت. او که از دهه 1970 فعالیت ادبی اش را آغاز کرد، در سال 1974 نخستین کتاب شعرش برای کودکان را به بازار فرستاد. در سال 2004 کتاب وی جایزه بهترین کتاب تصویری کودکان را به خود اختصاص داد. «خاطرات عشق و از دست دادن» و «این بینی من نیست» از جمله آثار پرشمار وی هستند. 

آنجلا کارتر
آنجلا کارتر روزنامه نگار و رمان نویس انگلیسی در چنین روزی در سال 1940 دیده به جهان گشود. در کارنامه ادبی او داستان های کوتاه، رمان، کتاب کودک، ادبیات غیر داستانی، مجموعه شعر و ادبیات غیرداستانی به چشم می خورد. در سال 2008 نشریه تایمز او را به عنوان یکی از 50 نویسنده برتر انگلیسی از سال 1945 انتخاب کرد. «شب های سیرک» و «بوسه» از مهم ترین آثار ادبی او هستند. 

جین ولف
جین ولف نویسنده داستان های علمی - تخیلی و داستان های فانتزی آمریکایی در چنین روزی در سال 1931 در نیویورک دیده به جهان گشود. او که در نوشتن داستان های کوتاه و رمان بسیار مهارت داشت، بسیاری از جوایز ادبی داستان های علمی - تخیلی و فانتزی را به خود اختصاص داده است. وی نخستین مجموعه «کتاب خورشید نو» را در سال 1980 منتشر کرد که بسیاری از مجله ها آن را در جایگاه سوم بهترین رمان های فانتزی تا قبل از سال 1990 قرار دادند. او 16 جایزه دریافت کرده و چند بار جایزه نبولا و جایزه لوکاس را برای آثارش به خود اختصاص داده است. این نویسنده پرکار 30 عنوان رمان و 14 مجموعه داستان کوتاه منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها